Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka 78 pregleda
Elementarna nepogoda

U poplavi stradalo 480 obiteljskih kuća, šteta oko 30 milijuna kuna

Ogulin, poplava
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Gradsko povjerenstvo Grada Ogulina za procjenu štete od elementarnih nepogoda obvezno je u roku od osam dana od proglašenja elementarne nepogode izraditi izvješće s procjenom ukupne štete te ga unijeti u 'Registar šteta u poljoprivredi

Karlovački župan Damir Jelić proglasio je u petak elementarnu nepogodu za Grad Ogulin. U tom je gradu, u noći na 17. rujna, uslijed velike količine padalina došlo do izlijevanja vode iz korita rijeke Dobre, čime je poplavljeno uže područje grada Ogulina te su mjestimično poplavljeni stambeni, poljoprivredni objekti i površine, kao i prometna i ostala infrastruktura.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović rekao je da je poplavljeno oko tisuću objekata od toga 480 obiteljskih kuća, te da smatraju da bi štete mogle biti oko 30 milijuna kuna. Gradsko povjerenstvo Grada Ogulina za procjenu štete od elementarnih nepogoda obvezno je u roku od osam dana od proglašenja elementarne nepogode izraditi izvješće s procjenom ukupne štete te ga unijeti u 'Registar šteta u poljoprivredi.