Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
NE SJEDE PREKRIŽENIH RUKU

U požeškom kazalištu ovog tjedna četiri predstave

Foto: Gradsko kazalište Požega
U tjednima koji dolaze publika će moći vidjeti još dvije izvedbe “Djevojčice sa šibicama” (21. veljače) te predstavu “Mjesto za dvoje” (20. veljače)

Unatoč epidemiološkim restrikcijama, u Gradskom kazalištu Požega proteklih mjeseci ipak nisu sjedili prekriženih ruku. Izostanak blagdanske predstave koja je godinama tijekom prosinca uveseljavala požešku najmlađu publiku nadomjestili su “Ljepoticom i zvijeri” putem društvenih mreža, da bi u siječnju i veljači na scenu pod Drvetom bajki postavili i dosad desetak puta odigrali kultnu bajku “Djevojčica sa šibicama”. Naravno, sve pod strogo nadziranim mjerama i uz nazočnost 21 posjetitelja po pojedinoj predstavi.

Obilježena 98. obljetnica rođenja Matka Peića Pisac i slikar koji je obilježio Požegu

U tjednima koji dolaze publika će moći vidjeti još dvije izvedbe “Djevojčice sa šibicama” (21. veljače) te predstavu “Mjesto za dvoje” (20. veljače), dječju uspješnicu s kojom su požeški kazalištarci već gostovali diljem Hrvatske, pa su je nakon dvije godine odlučili vratiti na domaći teren. Odraslima je, pak, namijenjena prestava “Gospođica Julija” u izvedbi Gradskog kazališta “Joza Ivakić” iz Vinkovaca, koja je na repertoaru 18. veljače.

POVEĆANA GODIŠNJA IZDVAJANJA Civilnoj zaštiti 19,3 tisuće kuna više

– Za ožujak već sada najavljujemo premijeru predstave “Dnevnik jedne solerice” u koprodukciji s Akademijom za kulturu i umjetnost iz Osijeka u režiji Roberta Raponje. Nastavlja se i ciklus Treća je dječja te potkraj ožujka slijedi prava poslastica, repriza naše predstave “Igra ljubavi i slučaja”, ovoga puta s epitetom pobjednice Festivala regionalnih kazališta Prolog u Sisku – izvijestili su iz Gradskog kazališta Požega.