Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Završna konferencija EU projekta “Pokloni mi osmijeh”

U prvoj fazi zaposleno 50 žena, čeka se nastavak

1/3
Foto: Branimir Bradarić
U drugoj će fazi biti zaposleno 55 žena koje će pomoć u kući pružati za 330 korisnika

Poslije 30 mjeseci provedbe u Vukovaru je održana završna konferencija EU projekta „Pokloni mi osmijeh“, čiji je nositelj Grad Vukovar. Kako je rečeno tom prigodom, ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 7,5 milijuna kuna, trajao je 30 mjeseci i putem njega zaposleno je 50 žena pripadnica ranjivih skupina na tržištu rada, koje su 24 mjeseca pružale usluge pomoći u kućanstvu za 300 krajnjih korisnika. Riječ je o osobama treće životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju koje su trebale pomoć.

Predstavljen projekt Veleučilišta Lavoslav Ružička STEP-UP Vukovar postaje pravi studentski grad – uređuje se novi praktikum

– Prema ukupnoj vrijednosti od gotovo 7,5 milijuna kuna, projekt „Pokloni mi osmijeh“ prvi je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a sedmi u RH. Izuzetno je dobro prihvaćen i u javnosti i među krajnjim korisnicima. Iz toga smo se razloga odlučili na drugu fazu projekta za što uskoro očekujemo odluku, potpisivanje ugovora i natječaj za zapošljavanje – rekao je pročelnik gradskoga Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

Najavio je da će u drugoj fazi biti zaposleno 55 žena koje će pomoć u kući pružati za 330 korisnika, ali i da će druga faza projekta trajati nešto kraće. Inače, 30 žena koje su sudjelovale u projektu završile su program obrazovanja i osposobljavanja za zanimanja gerontodomaćice i njegovateljice za što su prošle i propisanu praksu.

veleučilište lavoslav ružička Natječaj za upis studenata Veliki interes za vukovarsko Veleučilište

– Cilj projekta je zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena. Među ovih 50 žena koje su bile zaposlene u projektu velika većina njih ne bi uspjela pronaći posao. U sklopu ovog projekta one su ne samo zaposlene nego su zaradile plaću i stekle nova iskustva – rekla je voditeljica projekta Snježana Grgurević.