Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Predstavljen projekt Veleučilišta Lavoslav Ružička STEP-UP

Vukovar postaje pravi studentski grad – uređuje se novi praktikum

1/2
Foto: Veleučilište Lavoslav Ružička
Projekt je vrijedan 4 milijuna kuna, a predstavili su ga gradonačelnik Ivan Penava, dekan Željko Sudarić i direktorica Razvojne agencije Vedrana Žilić

Vukovar polako, ali sigurno postaje pravi mali studentski grad koji studentima pruža sve više neophodnih i korisnih sadržaja. U unapređenju rada Veleučilišta Lavoslav Ružička realizirat će se i projekt pod nazivom „STEP UP – unapređenje i razvoj stručne prakse u visokom obrazovanju“, čiji je nositelj Veleučilište Lavoslav Ružička, a koji je Razvojna agencija Vukovar prijavila na natječaj Europskog socijalnog fonda. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 4 milijuna kuna osiguranih iz EU.

Radovi na Otoku športova bit će gotovi i prije roka Poznato kultno mjesto u Vukovaru dobiva novi i uređeniji izgled

– U protekle dvije godine povećao se broj projekata, a time i iznos EU sredstava koji dolaze u Vukovar. Kada bismo zbrojili sve što je u gradu napravljeno putem tih projekata i koliko je ljudi s pomoću njih zaposleno te koliko je građana postalo korisnicima usluga u različitim segmentima, od onih socijalnih do kulture, sporta i obrazovanja, bili bi to impozantni podaci – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na predstavljanju projekta.

Sve više studenata

Željko Sudarić, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička, objasnio je da se provedbom stručne prakse i razvojem Centra za razvoj karijere studentima Veleučilišta omogućava stjecanje praktičnih znanja i vještina te povećanje mogućnosti za zapošljavanje, a u sklopu ovog projekta novozaposlena je jedna osoba, odnosno voditelj Centra za razvoj karijere.

– Krajnju korist ovoga projekta imat će zapravo poslodavci jer ćemo ovim projektom, koji omogućava stručnu praksu, obučiti mlade ljude koji će na tržište izaći potpuno stručni za posao koji se obrazuju. Visokoobrazovani stručnjaci budućnost su Hrvatske i Europe te ovim projektom zapravo ulažemo u budućnost – rekao je Sudarić.

veleučilište lavoslav ružička Natječaj za upis studenata Veliki interes za vukovarsko Veleučilište

Dodao je da se u protekle dvije godine u obrazovanje u Vukovaru ulaže oko 100 milijuna kuna. Podsjetio je na moderni Studentski dom, ali i činjenicu da Veleučilište iz godine u godinu bilježi sve veći broj upisanih studenata. Ove godine popunjeni su i studiji upravnog prava i trgovine, a za 60 mjesta na studiju fizioterapije prijavilo se 500 kandidata. Direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić kazala je da su do sada s Veleučilištem povukli sva sredstva koja su bila dostupna te da nisu propustili nijedan natječaj.

– Ovim će se projektom opremiti čitav jedan praktikum na Veleučilištu. Također, putem EU sredstava Radnički dom prenamjenjuje se u prostore Veleučilišta, a sagrađen je i studentski dom. U suradnji s Veleučilištem nastojimo Vukovar pozicionirati kao studentski grad i grad obrazovanja – rekla je Žilić.

Projekt traje 36 mjeseci

Partneri na projektu su još i Učilište Studium – ustanova za obrazovanje odraslih te Ekonomska škola Vukovar. Cilj projekta, koji traje 36 mjeseci, unapređenje je i provedba stručne prakse za studente Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, kako bi im se omogućilo stjecanje praktičnih znanja i vještina te povećanje zapošljivosti.

djelatnici za Socijalnu samoposlugu Donacija Gradske uprave građanima u potrebi

Ciljne skupine projekta su studenti koji sudjeluju u projektnim aktivnostima, studenti koji pohađaju stručnu praksu te nastavno i nenastavno osoblje.