Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Suradnja javnog i realnog sektora

U Puli započeo 8. Susret gradonačelnika i poduzetnika

Susret gradonačelnika i poduzetnika
1/7
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Istarski župan Valter Flego prilikom otvaranja je poručio da su do sada poduzete mjere i programi pomoći istarskom gospodarstvu pokazali odlične rezultate te naglasio važnost ovakve manifestacije

8. Susret gradonačelnika i poduzetnika započeo je danas u Hotelu Par Plaza Histria, u Puli, u organizaciji Lidermedije i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj. Na susretu su se tradicionalno okupili predstavnici lokalne samouprave i predstavnici poslovnog svijeta iz cijele Hrvatske, a otvaranju je prisustvovao i istarski župan Valter Flego.

Poduzetnici iz Istre ostvarili najveći rast dobiti u Hrvatskoj u 2015.

Manifestacije poput ove, naglasio je župan Flego, višestruko su značajne, posebice promatrano u kontekstu vremena u kojem živimo.

- U današnjoj je situaciji potrebna još jača sinergija i suradnja javnog i realnog sektora te daljnje investicije u poduzetništvo i stvaranje radnih mjesta - istaknuo je župan dodavši kako Istarska županija kontinuirano ulaže u infrastrukturu, ali i kroz razne mjere pomoći i poticaje, nastoji potaknuti investicije u gospodarstvo i olakšati poslovanje.

- Do sada poduzete mjere i programi pomoći istarskom gospodarstvu, pokazali su odlične rezultate. Vodeća smo regija u ukupnoj gospodarskoj aktivnosti Hrvatske, a BDP po glavi stanovnika za 23% je viši od hrvatskog prosjeka. Rekorderi smo po udjelu malih i srednjih poduzetnika u gospodarstvu, a poduzetnici iz Istre su u 2015. godini ostvarili najveći rast dobiti u Hrvatskoj - rekao je župan Flego i zaželio svim sudionicima uspješnih 48 sati, koliko i sama manifestacija traje, priopćili su iz Istarske županije.

Unaprjeđenje konkurentnosti gradova

Organizatori smatraju kako upravljačke sposobnosti gradova treba unaprijediti u korist građana i poduzetnika. Ovaj skup stoga treba ukazati na razvojnu ulogu gradova, kako i koliko gradovi privlače investicije, kako unaprijediti konkurentnost gradova.

Na susretu će se predstaviti dobri primjeri, gradovi koji su ugradili poduzetničku klimu u trajni održivi razvoj.

Teme ovogodišnjeg susreta su: Financijska stabilnost lokalne zajednice; Elektromobilnost; Energetski efikasna rasvjeta; Utjecaj porezne reforme na lokalnu samoupravu i Efikasno gospodarenje otpadom.