Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Ovu smo školu izabrali jer velik broj učenica iz Sinja putuje na nastavu u Medicinsku školu u Split, obrazložio je Đonlić

U Sinju se otvara jedan razred medicinskih sestara, odnosno tehničara

1/2
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
Ovu smo školu izabrali jer velik broj učenica iz Sinja putuje na nastavu u Medicinsku školu u Split, obrazložio je Đonlić

U Sinju se najesen otvara razred medicinskih sestara. Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske izdalo je rješenje kojim odobrava Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića iz Sinja početak izvođenja strukovnog kurikuluma za stjecanje kvalifikacije medicinska sestra opće njege odnosno medicinski tehničar opće njege u obrazovnom sektoru Zdravstvo i socijalna skrb.

Županija predložila program potpora za ublažavanje krize Novčana pomoć građanima koji su dobili otkaz, odgode ovrha, a za gospodarstvo i OPG-ove čak 16 mjera

Tu nam je vijest potvrdio Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko dalmatinske županije.

Važna odluka

– U nastavnoj godini 2020./2021. u Srednjoj strukovnoj školi u Sinju ćemo upisati prvi razred medicinskih sestara. Jako smo zadovoljni pozitivnim rješenjem Ministarstva. Ovo je jako važna odluka za cijeli obrazovni sustav u Splitsko-dalmatinskoj županiji, posebno u ovim okolnostima kada nam je svima potpuno jasno koliko je važno imati kvalitetan zdravstveni kadar – govori Đonlić.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Koliko je to značajno povećanje govori podatak kako su u tekućoj školskoj godini na području županije upisana dva razreda medicinskih sestara, odnosno tehničara, oba u Splitu.

državna matura Županijski Centar izvrsnosti nastoji olakšati pripreme za polaganje državnog ispita Na webu za probu maturanti mogu riješiti lanjski ispit državne mature i dobiti rezultate

Zahvaljujući odobrenju Ministarstva znanosti i obrazovanja sljedeće godine bit će upisana tri razreda, što znači 25 učenika više, međutim Đonlić kaže kako im je u Splitsko-dalmatinskoj županiji cilj upisivati četiri razreda u budućnosti.

Veliko zanimanje

– Pratimo potrebe u zdravstvu kao i u svim ostalim segmentima društva na tržištu rada. Interes za zanimanje medicinske sestre je iznimno velik. Postoji potreba ne samo u Kliničkom bolničkom centru Split  već i u ostalim zdravstvenim ustanovama diljem županije – kaže Đonlić.

Izniman je to iskorak i za SSŠ bana Josipa Jelačića u Sinju, koja će uz ekonomiste, trgovce, turističko-ugostiteljske radnike, frizere, pedikere i kozmetičare sada obrazovati i medicinske tehničare.

Ravnatelj Petar Škorić o projektima ŽUC-a Ne smijemo svi stati, u nacionalnom je interesu da što više tvrtki “preživi” krizu

– Ovu smo školu izabrali nakon što smo analizom smo došli do zaključka kako velik broj učenica iz Sinja putuje na nastavu u Medicinsku školu u Split – obrazlaže Đonlić zbog čega je odabir pao upravo na sinjsku strukovnu školu.