Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ususret novoj školskoj godini u Kutini

U sklopu projekta ‘Vrijeme za gablec 2’ osigurana školska prehrana za 789 učenika iz pet škola

Više od 800.000 kuna su Grad Kutina i kutinske osnovne škole povukle iz europskih fondova za sufinanciranje školske prehrane dok se iz gradskog proračuna sufinancira i trošak boravka djece u produženom boravku
Foto: Grad Kutina
Kako bi se što većem broju djece na području cijeloga grada omogućila dostupnost ove usluge Grad Kutina sufinancira oko 50% iznosa pune cijene programa boravka.

Nakon uspješno provedene energetske obnove objekata vrtića i osnovnih škola na području Grada Kutine nastavljeno je ulaganje sukladno potrebama, pa je tako u Osnovnoj školi Vladimira Vidrića adaptiran prostor učionice, skladište i svlačionice za potrebe jaslica Dječjeg vrtića Kutina. Nove jaslice smanjile su tako listu čekanja djece jasličke dobi.

Milijun i 200 tisuća kuna za školsku prehranu djece slabijeg imovinskog stanja Grad učenicima želi pružiti uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja Milijun i 200 tisuća kuna za školsku prehranu djece slabijeg imovinskog stanja

U adaptaciju prostora Grad je uložio 350.000 kuna te dodatnih 50.000 kuna za opremanje prostora. Prostor će ostati na korištenje školi i moći će se prenamijeniti za redovitu nastavu ili produženi boravak nakon što Grad sagradi novi Dječji vrtić, kazuju u gradskoj upravi.

Također, nova školska godina u Osnovnoj školi Zvonimira Franka izvršena krenut će uz novi kotao centralnog grijanja u kotlovnici u vrijednosti od 70.000 kuna. Osim ulaganja u objekte i opremu Grad sustavno sudjeluje u projektima koji imaju za cilj poboljšanje uvjeta učenika te su potpisnici Ugovora za sufinanciranje školske prehrane u okviru Poziva „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019. –2020).".

Vrijeme za gablec Školska prehrana za 789 učenika

Projekt „Vrijeme za gablec 2“ sufinanciran je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u iznosu od 811.292,35 kuna. – Cilj projekta je osiguranje školske prehrane za 789 učenika u pet osnovnih škola radi ublažavanja siromaštva i smanjenja rizika od siromaštva na području Grada Kutine. Nositelj projekta je Grad Kutina dok su projektni partneri sve osnovne škole s područja grada: OŠ Vladimira Vidrića, OŠ Stjepana Kefelje, OŠ Zvonimira Franka, OŠ Mate Lovraka i OŠ Banova Jaruga – rekao je Željko Tomičić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo.

S ciljem osiguravanja sigurnog boravka školske djece nakon nastave te velike pomoći zaposlenim roditeljima Grad Kutina je i ove školske godine osigurao sufinanciranje produženog dnevnog boravka za osnovnoškolce – polaznike 1.,2., 3. i iznimno 4. razreda u svim školama u kojima su roditelji iskazali interes. U osnovnim školama Grada Kutine u produženi boravak uključeno je ukupno 104 učenika, a interes je svake godine sve veći, te se za 2020./21. školsku godinu broj učenika čiji roditelji pokazuju interes za boravak znatno povećao – na 142 učenika.

projekt ‘mali vrt za održivo sutra’ Učenici vrtlarili i učili o zdravoj prehrani

Cijena programa produženog boravka po djetetu za roditelje iznosi 300 kuna mjesečno, što obuhvaća rad s djecom i obroke. Kako bi se što većem broju djece na području cijeloga grada omogućila dostupnost ove usluge Grad Kutina sufinancira oko 50% iznosa pune cijene programa boravka.