Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Grad učenicima želi pružiti uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja

Milijun i 200 tisuća kuna za školsku prehranu djece slabijeg imovinskog stanja

Milijun i 200 tisuća kuna za školsku prehranu djece slabijeg imovinskog stanja
1/9
Foto: Grad Čakovec
Ovaj projekt provodi se do završetka školske godine. Projekt „Obrok za svu djecu“ stajalo je 573.551,65 kuna, a projekt „Školski obrok“ vrijedan je 618.862,13 kuna

U utorak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana završna konferencija projekta „Obrok za svu djecu“ i početna konferencija projekta „Školski obrok“.

Medicinskoj školi Bjelovar dodijeljeno bespovratnih 30 milijuna kuna Škola će imati specijalizirane učionice, nove laboratorije i simulacijski centar

Projekt koji je završio provodio se prošle godine u četiri čakovečke osnovne škole, preko njega je prehrana osigurana za 564 djece, dok je drugim projektom obrok u školi osiguran za 615 osnovnoškolaca.

Predstavljajući oba projekta, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač rekao je da Grad učenicima koji pohađaju osnovne škole, raznim projektima želi pružiti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja.

Osiguravanje besplatnog obroka za djecu koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja želimo svoj djeci koja pohađaju naše škole omogućiti školski obrok.

Projekt je u cijelosti financiran sredstvima FEAD programa Europske unije namijenjenog potrebitim skupinama stanovništva, a oba su ukupno vrijedna oko milijun i 200 tisuća kuna, naglasio je gradonačelnik Kovač.

Projekt “Prehrana 4” Projekt “Prehrana 4” Osigurana školska marenda za 673 djece u devet škola

Detalje i provedbu projekata predstavila je direktorica Gradske razvojne agencije „ČAKRA“ Damira Vresk. Prema njenim riječima, projektima se osigurao školski obrok za djecu iz socijalno ugroženih obitelji koja su u riziku od siromaštva.

Obuhvaćeno je ukupno 564 djece u školskoj godini 2018./2019, odnosno 615 djece u školskoj godini 2019./2020. godini. U prošloj školskoj godini škole su prema dogovorenim kriterijima same procjenjivale koji učenici dolaze iz socijalno ugroženih obitelji, dok je u aktualni mogla uključiti djeca iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu.

U projekt su se uključile I. i III. osnovna škola Čakovec, Osnovna škola Kuršanec i Osnovna škola Ivanovec.

Oba projekta u 100 postotnom iznosu sufinancirana su iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020.

Školarci naučili što su katastrofa, krizne situacije, pandemija... Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj Školarci naučili što su katastrofa, krizne situacije, pandemija...

U prošloj školskoj godini obrok je osiguran za 161 dijete iz I. osnovne škole, 48 djece iz III. osnovne škole, 40 djece iz Osnovne škole Ivanovec te 315 djece iz Osnovne škole Kuršanec. 

U ovoj školskoj godini, I. osnovna škola Čakovec prijavila je 150 djece korisnika besplatne prehrane, III. osnovna škola Čakovec 40 djece, Osnovna škola Ivanovec 45 djece a Osnovna škola Kuršanec 380 djece.

Ovaj projekt provodi se do završetka školske godine.

Započela druga sezona školske lige u futsalu Sudjeluje 30 osnovnih škola iz cijele županije

Projekt „Obrok za svu djecu“ stajalo je 573.551,65 kuna, a projekt „Školski obrok“ vrijedan je 618.862,13 kuna.