Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
U klupe se vraća 2.950 učenika

U školama od danas svi srednjoškolci, prijevoz za sve učenike i dalje besplatan

Foto: Međimurska županija
Od 25. veljače 2020. u Međimurju je evidentirano oko 11.500 zaraženih osoba

U školske klupe danas se vraća 2950 učenika od prvog do trećeg razreda srednjih škola, čime se obrazovni sustav na području Međimurske županije vraća u normalnije funkcioniranje.

POPUŠTANJE MJERA Od danas svi učenici u školskim klupama

Očuvanje javnog prometa

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak kaže da su pripremljene epidemiološke mjere po školama. Razredi se neće međusobno miješati na dodatnim sadržajima i nastavnim aktivnostima, a posebno će se paziti i na epidemiološke mjere tijekom prijevoza učenika. Međimurska županija ima jedan od najbolje organiziranih sustava prijevoza za učenike, koji će i dalje biti u potpunosti besplatan, ističe župan Matija Posavec.

– Nakon dugo godina autobusni kolodvor je revitaliziran i nudi standard u komforu funkcioniranja autobusnog prijevoza na području Međimurske županije u strukturi i infrastrukturi. To nam je važno zbog očuvanja javnog linijskog prometa jer se svakodnevno njime u Međimurju koristi nekoliko tisuća građana – kaže župan Posavec.

DOPRINOS SMANJENJU ONEČIŠĆENJA U projekte energetske obnove ove će godine biti uloženo 112 milijuna kn

Županija je produljila sporazum s autobusnim prijevoznicima pa će prijevoz, i autobusni i željeznički, u potpunosti ostati besplatan za sve učenike. Policijska uprava međimurska najavila je da će pojačano nadzirati i kontrolirati promet u blizina škola, a vozače pozivaju na oprezniju vožnju.

I dalje pridržavanje mjera

Unatoč povoljnijoj epidemiološkoj situaciji na području Županije, voditeljica Epidemiološke službe ZZJZ-a dr. med. Višnja Smilović naglasila je da se građani i dalje trebaju pridržavati svih epidemioloških mjera. Od utorka je u funkciji internetska platforma putem koje građani mogu podnijeti zahtjev za cijepljenjem protiv bolesti COVID-19.

Industrijsko-obrtnička škola pomaže stradalima u potresu Učenici izradili kontejner za obitelj

Stigle su nove doze cjepiva, pa bi se prema planu ovog tjedna trebalo započeti s cijepljenjem osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika, o čemu će građani biti na vrijeme informirani i pozvani na cijepljenje po punktovima. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, u Međimurskoj županiji evidentirano je oko 11.500 oboljelih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje na broju 040/372-350, na koji se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje. Također, dostupna je internetska platforma za sve web preglednike, mobitele i tablete te je postavljena na mrežnoj stranici www.dzck.hr/cijepljenje.