Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
NAJAVLJENA NOVA ULAGANJA

U školstvo u Korčuli uloženo 400.000 eura

1/2
Foto: DNŽ
Župan Dobroslavić u obilasku dviju osnovnih i jedne srednje škole u Korčuli najavio je i nova ulaganja

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović, zajedno s gradonačelnicom Korčule Nikom Silić Maroević obišli su dvije osnovne i srednju školu na području grada Korčule.

Ovaj obilazak nije bio slučajan. Naime, ulaganja u obrazovne ustanove u Korčuli, kojima je Dubrovačko-neretvanska županija osnivač, u posljednjih pet godina iznose više od tri milijuna kuna, a odnose se na adaptacije, preuređenja, nadogradnju ili nabavu opreme za potrebe škola.

Ulaganja i u područne škole

Tako je u Osnovnoj školi Ante Curać Pinjac u Žrnovu uređen dio potkrovlja, sanirani su kabineti fizike i kemije, izmijenjeni su parketi i radijatori, nabavljena oprema za kabinete, nabavljena je interaktivna ploča i druga oprema u matičnoj zgradi, a isto tako, sanirani su sanitarni čvorovi, klima uređaji i učionice u Područnoj školi Pupnat.

U Osnovnoj školi Petra Kanavelića sredstva su ulagana u rekonstrukciju krova, uređenje školskog dvorišta te sanaciju sanitarnih čvorova u matičnoj školi, dok su u Područnoj školi Lumbarda izmijenjeni prozori, sanirani zidovi i uređeni sanitarni čvorovi.

U Srednjoj školi Petra Šegedina sanirani su krov i pročelje, obnovljeni su parketi, adaptirani su prostori radionice te je sanirana terasa i krov praktikuma.

Podizanje učeničkog standarda

Nakon obilaska škola, župan i njegovi suradnici održali su radni sastanak s ravnateljima škola Ivanom Fabrisom, Velebitom Veršićem i Lovrom Boticom.

Na sastanku je bilo riječi o nastavku ulaganja u škole na području Grada Korčule, ali i mogućnostima financiranja kapitalnih investicija, kako iz europskih sredstava, tako i iz javnih poziva ministarstava. Sve s ciljem dodatnog podizanja kvalitete i standarda za učenike.

15.927 eura Brodsko-posavska županija raspisala dva javna natječaja za financiranje projekata udruga STAMBENO PITANJE Velik interes građana za kupnju POS-ovih stanova u Karlovcu Pomoć u učenju Predstavljen kartohod u OŠ Antuna Augustinčića