Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Tradicionalni memorijalni turnir u Dragovcima

U spomen na hrvatske branitelje Petra i Dragu

Foto: bpz.hr
U ime Brodske županije uspomeni na hrvatske vitezove poklonio se župan

Županijski nogometni ligaš Orljava iz Dragovaca trinaestu je godinu zaredom organizirao Memorijalni nogometni turnir u spomen na poginule hrvatske branitelje Petra Crnkovića i Dragu Varoščića.

borac s maljutkom Održan 27. memorijal ‘Andrija Andabak’ u Nuštru

Kao i prijašnjih godina, turnir je započeo svetom misom na mjesnom groblju, služenom u spomen na svoje članove koji su tijekom Domovinskog rata svoje živote položili na oltar domovine.

Poslije mise položeni su vijenci i zapaljene svijeće na vječnim počivalištima Petra Crnkovića i Drage Varoščića te kod spomen-ploče na objektu stadiona NK Orljava. U ime Brodsko-posavske županije uspomeni na hrvatske vitezove poklonio se župan dr. sc. Danijel Marušić.

Obilježen Dan branitelja u Garešnici Na Thompsonovu koncertu gotovo 15.000 ljudi

Nakon svečane sjednice kluba, u spomen na poginule branitelje održan je i sportski dio susreta. Najviše uspjeha imali su nogometaši Hrvatskog dragovoljca iz Brodskog Drenovca, koji su u finalnom susretu s 4:1 svladali Sim tim iz Magić Male i tako osvojili prvo mjesto. U borbi za treće mjesto Moby Dick iz Batrine sa 6:3 bio je bolji od Šokadije iz Šumeća. Prethodno je u polufinalu Hrvatski dragovoljac s 3:1 nadigrao Šokadiju, dok je Sim tim s 2:0 svladao Moby Dick. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Matej Garić, član pobjedničke momčadi Hrvatskog dragovoljca.

Sportska nadmetanja i podjela nagrada pobjednicima bili su uvod u pučko veselje koje je potrajalo do kasno u noć.