Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
borac s maljutkom

Održan 27. memorijal ‘Andrija Andabak’ u Nuštru

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Među izaslanstvima vijenac je položilo i zajedničko državno izaslanstvo u kojem su se nalazili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

U Nuštru je održan 27. Memorijal Andrija Andabak, u spomen na hrvatskoga branitelja, pukovnika 109. vinkovačke brigade, “borca s maljutkom”, poznatog po izuzetno dobrom rukovanju protuoklopnim naoružanjem kojim je uništio više od 30 neprijateljskih oklopnih vozila. Memorijal se održava i u spomen na sve branitelje općine Nuštar, prenosi Vukovarsko-srijemska županija.

Obilježen Dan branitelja Zagrebačke županije ‘Branitelji su nam pokazali kako se voli i gradi Hrvatska’

Na godišnjicu pogibije, na nuštarskom groblju vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji Andabak i rodbina, suborci i prijatelji, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro, savjetnik Vukovarsko-srijemskog župana Marinko Beljo te brojna izaslanstva. Među izaslanstvima vijenac je položilo i zajedničko državno izaslanstvo u kojem su se nalazili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Marijana Balić te izaslanik predsjednice Republike Ante Deur.

Molitvu je predvodio nuštarski župnik Slavko Vranjković, koji je potom služio i svetu misu u crkvi Duha Svetoga. Ovogodišnji, jubilarni, 25. turnir malonogometni turnir u čast Andriji Andabaku održan je u Vinkovcima. Pokrovitelj turnira bio je  Hrvatski nogometni savez Na otvorenju turnira u ime obitelji govorio je sin Marko Andabak, a u ime hrvatskih branitelja obratio se Stipo Rimac.

Na 28. obljetnici napada na Policijsku postaju u Glini ‘Glina je bila točka početka, ali i završetka Domovinskog rata’