Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Manifestacija

U subotu tradicionalni Dan voća u Đurđevcu

Dan voća najvažnija je manifestacija izlagačko-prodajnog karaktera posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina
Foto: Koprivničko-križevačka županija Dan voća najvažnija je manifestacija izlagačko-prodajnog karaktera posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina

U subotu 5. listopada na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu održava se 26. Dan voća Koprivničko-križevačke županije. Manifestacija počinje u 9 sati.

Dan voća najvažnija je manifestacija izlagačko-prodajnog karaktera posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina. I ove godine okuplja velik broj OPG-ova koji će predstaviti svoje proizvode, a orijentirani su prema voćarskim kulturama i domaćoj proizvodnji.

U županijskoj upravi ističu kako ove godine planiraju i projekt "Stvaranje prepoznatljivih stilova vina sorte Kleščec", pri čemu bi se osigurao uređaj za pouzdanu, točnu i brzu analizu mošta i vina te omogućio razvoj poljoprivredne proizvodnje, pogotovo voćarstva i vinogradarstva. 

storyeditor/2024-09-27/VRTIC-2.jpg Do sada su izvršeni radovi u vrijednosti od 163.665,82 eura Gradnja novog Gradskog vrtića u Bjelovaru ide prema planu Varaždinska županija prvi je put iz svojega proračuna dodijelila potpore za pomoć doktorandima za stjecanje najvišeg stupnja akademskog obrazovanja Iz županijskog proračuna 12 doktoranada dobilo potporu za doktorske studije storyeditor/2024-09-26/potpore04.jpg Dodijeljene potpore za 122 korisnika "Želimo pružiti priliku mladima za usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje"