Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Potpisivanje ugovora između MUP-a i tvrtke Planum građenje

U ulici Rudolfa Perešina novo sjedište Interventne jedinice policije

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Riječ je o stotinjak interventnih policajaca koji će boraviti i raditi u Vukovaru, rekao je gradonačelnik Penava koji je između ostalog zahvalio ministru Davoru Božinoviću, MUP-u RH i Ravnateljstvu policije

Poslije prezentiranja ideje, a onda i obavljenog Javnog natječaja, u vukovarskoj gradskoj vijećnici potpisan je ugovor između Ministarstva unutarnjih poslova i građevinske tvrtke Planum građenje na sanaciji višestambenog objekta u Vukovaru u kojem će biti novo sjedište Interventne jedinice policije PU Vukovarsko-srijemske. Riječ je o nekretnini na adresi Rudolfa Perešina 5 u gradskoj četvrti Borovo naselje za što je prethodno gradonačelnik Vukovara Ivan Penava s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem potpisao Sporazum o sufinanciranju uređenja i prenamjene nekretnine u Vukovaru.

Energetski obnovljen dječji vrtić u Borovu Radovi u prvoj fazi vrijedni više od 1,1 milijun kuna Energetski obnovljen vrtić u Borovu naselju, slijedi vrtić na Sajmištu

Na usluzi svim građanima

– Za građane Vukovara ovo znači svakako nova doseljavanja mladih obitelji, a također osiguravanje onoga što mi kao grad središte Vukovarsko-srijemske županije nismo imali, a potrebno je – to je sigurnost, po potrebi uvođenje reda i raspoloživost na usluzi svim građanima Vukovara. Ovdje je riječ o stotinjak interventnih policajaca koji će boraviti i raditi u Vukovaru – rekao je Penava koji je između ostalog zahvalio ministru Davoru Božinoviću, MUP-u RH i Ravnateljstvu policije jer su dio važnog iskoraka za grad Vukovar.

– I ovo je jedan od načina zahvale gradu Vukovaru i braniteljima, među njima i brojnim policijskim službenicima koji su branili Vukovar, na svemu što su učinili u Domovinskom ratu – rekao je Božinović.

Dodao je kako je raspisivanju Javnog natječaja prethodilo to da se objekt iz vlasništva Ministarstva državne imovine prenese u vlasništvo Ministarstva unutarnjih poslova te da je potpisivanjem Ugovora o sanaciji učinjena možda i ključna faza projekta poslije koje se očekuje vrlo skori početak intenzivnih radova. Prema Božinovićevim riječima, projekt će omogućiti premještanje najsnažnije i najobučenije postrojbe koju hrvatska policija ima na ovome području iz Nuštra u Vukovar.

OBNOVA I UREĐENJE INFRASTRUKTURE Naselje Sotin dobilo spust prema Dunavu

– Ovom suradnjom raste zadovoljstvo svih građana Grada Vukovara jer imati Interventnu policiju na području grada važan je iskorak u osiguranju javnog mira – rekao je Božinović koji je najavio provedbu i drugih zajedničkih projekata s vukovarskom gradskom upravom.

Vrijednost 6,5 milijuna kn

Pojasnio je da ukupna vrijednost projekta iznosi oko 6,5 milijuna kuna, a odvijat će se u dvije faze. U sklopu 1. faze projekta bit će saniran prizemni dio i prvi kat objekta. U tu fazu bit će utrošeno oko 3,5 milijuna kuna. Poslije završetka radova Interventna policija iz Nuštra bit će preseljena u Vukovar. Prema Božinovićevim riječima, to se očekuje tijekom travnja. Potom će uslijediti radovi na 2. fazi koja će obuhvatiti sanaciju drugog kata i potkrovlja, a u kompleks je uključen i okolni dio, za vježbanje i trening policijskih službenika i službenika.

Uz pomoć aplikacije Grad uveo sustav pametnog parkiranja