Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Projekt "Uključivo studiranje"

U uređenoj zgradi bivše vojarne obroci za 1500 studenata MEV-a i odsjeka Učiteljskog fakulteta

Foto: Međimurska županija
U obrazovanje se ulaže oko 240 milijuna kuna, najviše u povijesti županije, kaže župan Matija Posavec

Studenti Međimurskog veleučilišta i Učiteljskog fakulteta u Čakovcu od prošlog tjedna imaju na raspolaganju novi restoran s kafićem, koji je putem javnog natječaja dan u dugoročni zakup Studentskom centru Varaždin. Time je i dugoročno riješeno pitanje studentske prehrane u Čakovcu. Radno vrijeme studentskog restorana je radnim danom od 8 do 21, a subotom i nedjeljom od 11 do 19 sati.

Priznanja Poznati dobitnici nagrade Zrinski

Potrebna iksica

– Davanjem restorana i kafića u zakup ispunjeni su i stavljeni u funkciju svi indikatori projekta "Uključivo studiranje" i time se studentima znatno poboljšao studentski standard jer im je uz smještaj osigurana i prehrana. Korisnici uz subvenciju su svi redoviti studenti MEV-a i UF-a, kao i svi koji imaju iksicu kao redoviti studenti – ističe dekanica MEV-a Nevenka Breslauer.

Predstavnik stanara Studentskog doma Dario Barišić kaže da su s nestrpljenjem iščekivali otvaranje studentskog kafića i restorana kao mjesta druženja.

– Prije nepunih godinu dana otvorili smo Studentski dom koji je sagrađen prema najvišim standardima i ima sustav pametnih soba, besplatni internetski pristup, skriptarnicu, praonicu rublja, sobu za sport, knjižnicu, čitaonicu opremljenu računalima, a sad smo završili realizaciju još jednog europskog projekta. Studentski kafić i restoran će svakodnevno koristiti više od 1000 studenata MEV-a i više od 500 studenata Učiteljskog fakulteta. Studentski standard podigli smo na višu razinu – napominje međimurski župan Matija Posavec i dodaje da je prostor bivše vojarne danas obrazovno središte Međimurske županije.

U gradnju Doma zdravlja uloženo je 39,1 milijun kuna Otvoren novi Dom zdravlja vrijedan 40 milijuna kuna Ulaganjem u primarnu zaštitu smanjit će se broj uputnica za bolnice i to za osam posto

Dom s 39 kreveta

U kompleksu bivše vojarne bit će obnovljena još jedna zgrada gdje će biti laboratorij za znanstvena istraživanja u okviru Međimurskog veleučilišta.

– Jačamo ne samo Veleučilište već i cijeli centar znanja na području bivše vojarne – kaže.

Međimurska županija je, veli, u povijesnom investicijskom zamahu u obrazovanju, vrijednom više od 260 milijuna kuna. U tri godine provođenja projekta Međimursko veleučilište uspješno je završilo projekt "Uključivo studiranje" vrijedan devet milijuna kuna. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj dodijeljeno je 8,6 milijuna. Revitalizirana je zgrada starog vojnog kompleksa koji je prenamijenjen u Studentski dom površine 1000 četvornih metara s 27 soba i 39 kreveta. 

Učenici i učitelji darivali su župana suvenirima iz svojih sredina Sudionici Erasmus+ projekta u posjetu Međimurskoj županiji Međimurska popevka na engleskom, španjolskom, grčkom... Novo priznanje za povoljno poduzetničko okruženje 'Uspjeh definiraju jasna strategija, konkretni ciljevi, sinergija, vizija i jako puno rada'