Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vukovarsko-srijemska županija

Ne očekuju se problemi radi visokih vodostaja rijeka

vodostaj
Foto: Ivica Galović/PIXSELL/Ilustracija
Po riječima načelnika stožera Zdravka Kelića pripremne radnje odrađene su dobro i na vrijeme te je potrebno poslati priopćenje prema javnosti kako je situacija pod kontrolom

S obzirom na poplave koje se događaju u dijelovima Hrvatske održana je sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je bilo riječi o očekivanim vodostajima Save kao i na zaštitnim vodnim građevinama sektora D.,branjenog područja 1., Mali sliv 'Biđ Bosut'.Po riječima načelnika stožera Zdravka Kelića pripremne radnje odrađene su dobro i na vrijeme te je potrebno poslati priopćenje prema javnosti kako je situacija pod kontrolom.

Drugi susret predstavnika Luke Vukovar i rumunjske Luke Konstanza drugi susret Jačanje poslovne suradnje Luke Vukovar i rumunjske Luke Konstanza

Prema izvješću rukovoditelja obrane od poplave branjenog područja 1., sektora D, Mali sliv 'Biđ Bosut', Josipa Kuterovca, navedeno je kako će veći dio visokog vodnog vala, koji se spušta iz uzvodnog dijela rijeke Save, rasteretiti retencije.

- Rijeka Sava na našem branjenom području trenutno je +790 cm i u tijeku je provedba pripremnog stanja obrane od poplave. Vodočuvari kontinuirano obilaze teren, oštećenja na nasipu nema i sustav obrane od poplave je stabilan. Općenito možemo reći da je nasip u dobrom stanju, na kritičnim lokacijama je saniran i moderniziran. Prognozirani vrh vodnog vala rijeke Save na našem području, prema trenutno dostupnim podacima trebao bi stići u ponedjeljak 19. ožujka 2018. godine, u jutarnjim satima, kada bi vodostaj trebao iznositi oko +900 cm što bi podrazumijevalo provođenje redovnih mjera obrane od poplave. Što se tiče bosanskih rijeka (Vrbas, Bosna, Una i Sana) stanje je stabilno, vodostaji su u opadanju. Rijeka Bosut nalazi se u granicama održivog vodostaja - rekao je Kuterovac.

Policija u Otoku Božinović: Ovo su vrhunski prostori, na razini 21. stoljeća