Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
projekt 'živim život bez nasilja'

U Vukovaru održan program 'Glazbom protiv nasilja'

Glazbom protiv nasilja
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
U programu je nastupio rock sastav 'Adastra', čiji je pjevač Edvard Abazi okupljenim mladim Vukovarcima govorio o vlastitoj nasilnoj prošlosti, koja ga je odvela do Doma za odgoj djece i mladeži u Zagrebu

Prošle je godine u Hrvatskoj zabilježeno 666 kaznenih djela vršnjačkog nasilja, što je 12 posto manje u odnosu prema 2017., rečeno je uoči glazbeno-scenskog događaja 'Glazbom protiv nasilja' koji je održan u utorak u Vukovaru u organizaciji Ravnateljstva policije MUP-a, vukovarske-srijemske PU, Grada Vukovara i odgojno-obrazovnih ustanova s vukovarskog područja.

Sajam Vukovar na turističkom sajmu u Švicarskoj Moto grada “Vukovar – hrvatski biser na Dunavu”

- Također, prekinuli smo trend porasta kaznenih djela na štetu djece i obitelji za dva posto 2018. u odnosu prema 2017. godini - rekla je voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije Sandra Veber, dodajući kako u Vukovarsko-srijemskoj županiji od 2010. godine, kad je nasmrt premlaćen vinkovački srednjoškolac Miroslav Tunjić, nije bilo takvog ni sličnog slučaja.

- To nam pokazuje da prevencija itekako ima smisla - ocijenila je Veber, dodajući kako nasilje treba staviti na stup srama i o nasilju treba progovoriti.

U programu je nastupio rock sastav 'Adastra', čiji je pjevač Edvard Abazi okupljenim mladim Vukovarcima govorio o vlastitoj nasilnoj prošlosti, koja ga je odvela do Doma za odgoj djece i mladeži u Zagrebu. 

Program 'Glazbom protiv nasilja' dio je nacionalnoga preventivnog projekta 'Živim život bez nasilja' usmjerenog prema prevenciji nasilja među mladima, sprječavanju nasilja prema ženama i nasilja u obitelji te prema izgradnji kulture nenasilja i tolerancije.    

Ivan Penava Projekt Grada i Turističke zajednice Predstavljen spot "Vukovar za sva vremena"