Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Sporazum Medicinske škole i Zavoda

Učenici će se uz praksu na terenu obučavati za rad u hitnoj medicinskoj službi

storyeditor/2024-04-05/PXL_260423_99567344.jpg
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL TIJEKOM ŠKOLOVANJA učenici će se upoznati sa svim što ih može očekivati na radnom mjestu

Brodska Srednja medicinska škola i Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije predstavili su u županijskoj vijećnici sporazum o poslovnoj suradnji. Riječ je o prvom takvom sporazumu u Hrvatskoj, pa i šire, a ostvaren je u potpunosti bez proračuna, samo trudom i dobrom voljom obiju strana.

– Učenici se na terenu upoznaju sa svim onim što ih može očekivati na budućem radnom mjestu, od opreme i situacija do komunikacije, a tako stječu znanja i iskustva koja će im danas-sutra koristiti u bilo kojem segmentu zdravstvenog sustava – rekao je ravnatelj zavoda Branko Godić.

Danas se puno govori o učenju temeljenom na radu. Ovo je primjer izvlačenja učenika iz škole, a oni se potom šalju poslodavcima da što više vremena provedu u realnom sektoru.

– Dogodi se da učenici upišu našu školu pa onda shvate da to nije zanimanje za koje su se željeli obrazovati. Mi ćemo to pokušati u startu eliminirati pružanjem mogućnosti da rade na svim odjelima – rekla je ravnateljica škole Jelena Jelinić Bošnjak.

Sporazumom se pojačava i interakcija ključnih dionika sustava na relaciji Županija – obrazovni – zdravstveni sustav te dobiva kvalitetnija povratna informacija o potrebama i trendovima. Zahvaljujući ovom konceptu, mladi se ljudi lakše odlučuju na to da ostanu u Slavoniji.

– Hitna medicina specifična je po mnogo čemu, između ostalog i po stresu. Ovime se mladima približava ta teška grana medicine – rekao je župan Danijel Marušić.

Predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić istaknuo je da je sporazum hvalevrijedan jer ima višestruku korist.

– Učenici se obučavaju u radnom okruženju u kojem bi sutra trebali početi raditi, a ustanova dobiva spreman i educiran kadar – istaknuo je Ćosić. 

storyeditor/2024-04-05/a_vocin_foto_kristijan_toplak.jpg Iz NPOO-a osigurano 3,98 milijuna eura bespovratnih sredstava Počela gradnja Centra za starije osobe u Voćinu vrijednog 5,8 milijuna eura storyeditor/2024-04-05/MZB.jpg Nadstandard za korisnike u Međimurskoj županiji Nakon bolnice i dom za starije i nemoćne osobe će certificirati zdrave obroke storyeditor/2024-04-05/podravka_place_B.JPG Masa neto plaća od prosinca veća za pola milijuna eura Gradu rasli porezni prihodi zbog većih plaća u Podravki