Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Bespovratna sredstva

Ugovorili pet projekata EU vrijednih 148 milijuna kuna

Foto: pszupanija.hr
Projekti su iz Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema

U Pleternici je potpisano pet ugovora za isto toliko europskih projekata vrijednih 148 milijuna kuna iz Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema. Bespovratna sredstva u iznosu od 125 milijuna kuna povukli su Požeško-slavonska županija za projekte Geotermalni izvori i Trenkov dvorac-dokumentacija, Grad Pakrac za projekt Spahijski podrum, Grad Lipik za projekt Terme Lipik te Grad Kutjevo za projekt Kuća graševine.

Župan i načelnik obišli radove Novi nogostup na dobrobit svih stanovnika Alilovaca

– Sve pohvale za našu županiju koja je na prvome mjestu po najviše izvučenih sredstava iz fondova EU. Ovo je dokaz i odgovor svima koji kažu da se u našoj županiji ništa ne radi. Dokazi su oko nas, u infrastrukturi i zatvorenim prometnicama koje nekada izazivaju nezadovoljstvo kod vozača, ali sve to je potrebno da bismo imali standarde kao neki veći gradovi, pa čak i kao grad Zagreb – rekao je župan Alojz Tomašević.

Počinje realizacija projekta na koji se čekalo 50 godina Akumulacija na Orljavi zaštitit će županiju od suša i poplava i dati novi zamah turizmu

Ugovore je županu Tomaševiću i gradonačelnicima uručio ministar financija Zdravko Marić, koji je tom prilikom podsjetio na to da su Slavonija, Baranja i Srijem od početka mandata ove Vlade bili važan projekt “težak” 18 milijardi kuna. Od toga je do sada ugovoreno gotovo 13 milijardi, a povučeno je više od 5 milijardi kuna.