Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
OSVRT NA 2018. u daruvaru i općinama

Ugrađena LED rasvjeta, uređena poslovna zgrada...

Daruvar
Foto: Grad Daruvar
Nekoliko nas prekograničnih projekata čeka u ovoj godini. Projekti su to koji se vežu na BiH i Crnu Goru, a koje Grad Garešnica već uspješno provodi pa se nadam i našem uspješnom poslovanju, poručio je gradonačelnik Lneniček

Rezimiranje prošle godine kada je riječ o provedenim projektima na području grada Daruvara i susjednih općina Končanica i Dežanovac proteklo je u društvu državnog tajnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Velimira Žunca, gradonačelnika Daruvara Damira Lneničeka i saborskog zastupnika Vladimira Bileka. Zaključili su da je protekla 2018. godina bila izuzetno uspješna jer je realiziran projekt ugradnje nove LED rasvjete, 686.802 kuna bila je ukupna vrijednost projekta, a Ministarstvo je u troškovima sudjelovalo s 343.401 kuna.

Obitelj/Ilustracija pomoć iz grada Za prvo naknada 1000, za drugo 3000, a za treće dijete 5000 kuna

U općini Končanica uz načelnika i zamjenika načelnika općine radnom sastanku nazočili su direktorica Ribnjačarstva Končanica, voditelj Ispostave Hrvatskih voda za sliv rijeka Ilova i Pakra, načelnik Općine Đulovac i načelnik općine Končanice Zlatko Bakunić.

– Drago mi je da je gospodin Žunac ovdje jer smo upravo iz tog ministarstva povukli velik dio novca, poput onog za uređenje poslovne zgrade te 230 tisuća za LED rasvjetu. Treba napomenuti kako smo i spremni za siječanj i otvaranje novih natječaja – podsjetio je Bakunić.

Dječje igralište Daruvar projekt mađarske vlade U Daruvaru otvoreno novo dječje igralište

Učinjenim je zadovoljan i državni tajnik Žunac, osobito činjenicom da su sredstva koja dolaze u njihove općine i gradove veća nego ikada. Na niz projekata koji su ostvareni tijekom 2018. godine ponosan je i gradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček koji suradnju s Ministarstvom može samo pohvaliti.

– Nekoliko nas prekograničnih projekata čeka u ovoj godini. Projekti su to koji se vežu na Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, a koje Grad Garešnica već uspješno provodi pa se nadam i našem uspješnom poslovanju – poručio je Lneniček.      

Sajmište Daruvar “Sajmište” postalo omiljeno dječje okupljalište