Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
KOORDINACIJA ŽUPANA S GRADONAČELNICIMA I NAČELNICIMA

Ulagat će se u infrastrukturu, raspisani su i natječaji za gradnju županijskih cesta

Foto: pszupanija.hr
Županija će plaćati kamate na stambene kredite liječnicima koji kupuju nekretninu kako bi ostali i radili u Županiji

Izvješće o stanju u općinama, gradovima i županiji; matični uredi, komunalne naknade i modeli poticanja ostanka zdravstvenih djelatnika, prostorni planovi i geodetska izmjera, neke su od tema o kojima se razgovaralo na koordinacijskom sastanku župana Alojza Tomaševića s načelnicima i gradonačelnicima Požeško-slavonske županije u Požegi.

POTPISAN UGOVOR O GRADNJI Korisnici Đačkog doma dobit će svoj restoran

Župan Tomašević rekao je da je ponosan na sve načelnike i gradonačelnike te njihove aktivnosti, zadaće i sve ono što se čini u općinama i gradovima u smislu povlačenja sredstava iz europskih fondova. Naglasio je da se na području Županije provodi velik broj projekata od iznimne infrastrukturne važnosti.

Projekt matičnih ureda

– Razgovarali smo o aktivnostima, zadaćama i predviđanjima za budućnost, o tome što nam je činiti kako bi u pripremama i narednim godinama možda neke stvari dodali, a kako bi zadržali te pomogli gospodarstvenicima i deficitarnim zanimanjima. Analizirali smo i pitanje matičnih ureda, s obzirom na to da je državna uprava od 1. siječnja prošle godine ušla u sastav županije, U tome smo kontekstu rasporedili modele i radne dane prema potrebama građana. U suradnji s gradovima i općinama taj je projekt dobro prihvaćen te pozivam i građane da se sukladno potrebama obrate u naše matične urede – rekao je župan Tomašević.

Župan je naglasio da je zbog odlaska medicinskog osoblja sve izraženija potreba za specijalizantima te da bi se općine i gradovi trebali uključiti u davanje subvencija ili potpora liječnicima da ostanu raditi u Požeško-slavonskoj županiji. Neki su to već i učinili.

Potpisan ugovor s tvrtkom Arriva za prijevoz autobusom Studenti i učenici besplatno u Osijek

– Županija će plaćati kamate na stambene kredite onim liječnicima kojima to bude potrebno u slučaju kupnje nekretnine. Jedna od opcija je i besplatno korištenje općinskih ili gradskih stambenih objekata, a za to imamo primjer u nekim općinama, poput Općine Čaglin – naglasio je Tomašević. Jedna od važnih tema bila je iz mjena prostornih planova županije i općina, s obzirom na to da je sve veći broj investitora zainteresiran za postavljanje solarnih panela.

Dopis ravnatelju HRT-a

Definirali su značajna ulaganja u infrastrukturu, gradnju cesta i aglomeraciju. Županijska uprava za ceste ovih je dana raspisala i natječaje za gradnju većeg dijela županijskih cesta, a cilj je poboljšati sigurnost građana u prometu. Župan Tomašević rekao je i to da je poslao dopise ravnatelju Hrvatske radiotelevizije radi ponovnog vraćanja dopisništva u Požeško-slavonsku županiju.