Izbornik
Naslovnica Županije
Županija će umirovljenicima sufinancirati prijevoz

Umirovljenici će se autobusima voziti 90 posto jeftinije

NA 10. Susretima umirovljenika Virovitičko-podravske županije najavljeno je sufinanciranje prijevoza
Foto: Kristijan Toplak
Nakon četverogodišnje stanke zbog pandemije, u Virovitici se okupilo oko 1000 umirovljenika iz 22 županijske udruge, od Pitomače do Orahovice

– Virovitičko-podravska županija će umirovljenicima sa svog područja sufinancirati linijski autobusni prijevoz pa će oni na cijenu autobusne karte, kamo god putovali na našem području, imati do 90 posto popusta. Uskoro ćemo i službeno s nekoliko prijevoznika potpisati ugovor vezan za javni linijski prijevoz – najavio je župan Igor Andrović na desetim Susretima umirovljenika Virovitičko-podravske županije.

Susreti su u hali Viroexpa održani pod pokroviteljstvom Županije, a u suradnji s Maticom umirovljeničkih udruga VPŽ-a. Nakon četverogodišnje stanke zbog pandemije, u Virovitici se okupilo oko 1000 umirovljenika iz 22 županijske udruge, od Pitomače do Orahovice.

Uz sportske susrete, djelatnici Doma zdravlja VPŽ-a umirovljenicima su mjerili šećer u krvi i tlak. Više od 300 umirovljenika provjerilo je krvni tlak i koliko imaju šećera u krvi. Umirovljenike su na susretima posluživali djelatnici VPŽ-a i županijskih institucija. 

NOVO RUHO Slavljenička škola osvježena je novim limenim krovom i uređenim okolišem, a u planu su i novi radovi Obljetnica s novim krovom na dvorani, podlogom na igralištu i uređenim okolišem “Broj učenika u našoj školi porastao je za sto u deset godina” Festival je zamišljen kao platforma koja će omogućiti susret znanja, ideja i kreativnosti. Ovogodišnji program donosi i nekoliko različitih tribina Susret znanja, ideja i kreativnosti Na jednome mjestu stručnjaci iz kulture i komunikacija Organizatori NOVsky Art & Science festivala i dalje intenzivno pripremaju događaj koji je prošle godine okupio oko 3000 sudionika i posjetitelja Ready-STEM-Grow Pet učionica sa senzorima postaje STEM laboratorij u Novskoj