Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Uručena rješenja za isplatu jednokratne materijalne pomoći od 500 kn

Umirovljenici dobili 395 tisuća kuna od Općine Vir

Foto: Općina Vir
Pomoć Općine dobilo je 785 virskih umirovljenika, nezaposlenih i osoba starijih od 65 godina

– Blagdan Božića i novogodišnji praznici bit će makar malo veseliji za 785 virskih umirovljenika, nezaposlenih i osoba starijih od 65 godina te za korisnike Centra za socijalnu skrb, kojima su uručena rješenja za isplatu jednokratne materijalne pomoći u iznosu od 500 kuna pojedinačno. Rješenja u ukupnom iznosu od 395.000 kuna, virski su korisnici ovog segmenta socijalnog programa Općine Vir preuzeli u općinskoj vijećnici koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta – izvijestili su iz virske lokalne 
uprave.

TURIZAM U studenom Vir je četvrti u Hrvatskoj po noćenjima

Pomoć od 2003. godine

– Želim vam prije svega sretan Božić i Novu godinu uz ovu simboličku potporu od 500 kuna. Vi ste je svojim cjeloživotnim radnim angažmanom zaslužili, kao i redovitim te urednim plaćanjem svih komunalnih obveza prema našoj općini – kazao je zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić za Virski list.

Zamjenik Vučetić zadržao se u kraćem razgovoru s Viranima, odgovarajući na nekoliko pitanja otočnih umirovljenika, ali i predstavljajući projekte komunalne infrastrukture.

Božićna čarolija Sveta Luce bila je na otoku Viru

– Naš je proračun i za sljedeću godinu investicijski i razvojni, što znači da ćemo nastaviti ulagati u komunalnu infrastrukturu. Prije svega je riječ o nastavku gradnje vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira te uređenju ceste od Virskog mosta do centra – kazao je za Virski list.

Ova jednokratna materijalna potpora Općine Vir tradicionalna je i organizira se od 2003. godine. Tada je isplaćivana jednom godišnje u pojedinačnom iznosu od 200 kuna za Božić, a sada se pred blagdane Uskrsa i Božića isplaćuje dva puta godišnje u ukupnom iznosu od tisuću kuna.

Uredno podmiruju obveze

Ova je mjera u okviru socijalnog programa Općine Vir uvedena jer su umirovljenici s malim mirovinama socijalno najugroženija kategorija stanovništva, ali i zbog činjenice da je riječ o stanovnicima otoka koji uredno podmiruju sve komunalne obveze prema Općini Vir, pa im jedinica lokalne samouprave na ovaj simbolički način želi zahvaliti i odužiti im se, izvijestili su s Vira.

Vir Održan tradicionalni adventski lignjolov Ribolovni prvak s ocem odnio pobjedu na 5. virskom lignjolovu