Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Završena je energetska obnova zgrade OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu

Unatoč koronakrizi, nastavlja se s obnovama i gradnjom novih škola

Foto: Zagrebačka županija
U zgradi je nakon obnove znatno povećana udobnost boravka

Završena je energetska obnova zgrade Osnovne škole Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu, a cijeli je pothvat koštao 15,2 milijuna kuna. Ugovorena sredstva za obnovu u iznosu od 4,8 milijuna kuna osigurana su iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je Zagrebačka županija, osnivač škole, osigurala 10,4 milijuna kuna.

ODRŽAN ZAGREB DIGITAL NOMAD WEEK Digitalni nomadi otkrili su čari Zagrebačke županije

Iz D u B energetski razred

Ova energetska obnova donijet će velike uštede na računu za grijanje, čak 70 posto manje u odnosu na prijašnje stanje, pa će tako godišnji računi za grijanje iznositi 118 tisuća kuna. Godišnja ušteda primarne energije iznosit će 74 posto dok će se emisija štetnih stakleničkih plinova smanjiti za gotovo 72 posto. Zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred B, a ono što je najvažnije za učenike i osoblje škole – energetskom je obnovom znatno povećana udobnost boravka u zgradi.

– Ovo je četvrta škola čija je energetska obnova sufinancirana sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoja, a gdje je nositelj projekta bila Zagrebačka županija. Uz OŠ Stjepana Basaričeka, europskim i novcem Zagrebačke županije obnovljen je kompleks zgrada velikogoričkih srednjih škola, Srednja škola Vrbovec i Područna škola Rakov Potok – rekao je župan Kožić prilikom obilaska završenih radova, nadodavši da je unatoč koronakrizi Županija nastavila s intenzivnom gradnjom škola i sportskih dvorana čija vrijednost premašuje 140 milijuna kuna.

– Gradimo nove škole u Luki, dograđujemo školu i dvoranu u Pušći te gradimo sportske dvorane u Klinča Selima, Bedenici i Graberju Ivaničkom – istaknuo je Kožić.

GRADSKIM DRUŠTVIMA CRVENOGA KRIŽA Stigla donirana pomagala vrijedna 152 tisuće kuna

Škola je zaslužila obnovu

Obilasku škole nazočio je i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš koji je naglasio da je riječ jedinoj školi u našem gradu koja zadovoljava sve uvjete za održavanje jednosmjenske nastave te je zaslužila jednu ovakvu opsežnu obnovu, a Vlatka Koretić, ravnateljica OŠ Stjepana Basaričeka koju godišnje pohađa više od 300 učenika te 90-ak učenika glazbene škole, istaknula je da će energetska obnova puno značiti kod uštede energije, ali i da će sada boravak u školi biti puno ugodniji.

– Škola će stvarno zaživjeti najesen kad krene nastava, a do tada ćemo dobro upoznati novu tehnologiju u našoj školi i sigurno će uštede od jeseni biti još veće – rekla je Koletić.