Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
PROJEKT PRIZEFISH

Upravljanje lancima opskrbe u ribarstvu

Foto: Zadarska županija
Za sudionike radionice održana su predavanja o kritičnim točkama u izlovu sitne plave ribe i pilot-projektu korištenja pumpi za izlov sitne plave ribe

Za sudionike radionice održana su predavanja o kritičnim točkama u izlovu sitne plave ribe i pilot-projektu korištenja pumpi za izlov sitne plave ribe

u kampanji i vir Poslana poruka zahvale svim mađarskim turistima

“Inovativna tehnologija u izlovu sitne plave ribe” druga je radionica održana u sklopu provedbe projekta PRIZEFISH koju je organizirala Zadarska županija uz suradnju projektnih partnera Omege 3, organizacije proizvođača i Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva.

Na radionici su se predstavnici ribarskog sektora iz više županija koji se bave ulovom, obradom i preradom sitne plave ribe upoznali s glavnim ciljevima projekta te s inovativnim rješenjem i tehnologijom koja pridonosi očuvanju i poboljšanju kvalitete ulova te osigurava dodatnu vrijednost ribljim proizvodima što rezultira višom cijenom ribe na tržištu. Predavanja su održali dr.sc. Lav Bavčević sa Sveučilišta i mr. sc. Mario Lovrinov iz tvrtke Maribu d. o. o.

NASTAVLJENI RADOVI Priključuju se voda i kanalizacija te priprema asfaltiranje u ulicama Luka i Miljkovica

Zadarska županija kao predvodnik ribarstva i marikulture u Hrvatskoj sudjelovanjem u projektima i suradnjom s Lučkom upravom Zadar pridonosi poboljšanju jadranskog ribarskog sektora, boljem upravljanju, ekološkoj i biološkoj održivosti te očuvanju tradicionalne ribarske djelatnosti obalnog i otočnog područja.