Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
uz pomoć dvaju ministarstava

Uređenje nogostupa ulaganje je u sigurnost djece koja Jasikovcem prolaze do škole

Pojava strojeva i radnika razveselila je stanovnike naselja u kojem je puno mladih obitelji
Foto: Gospić
Projekt uređenja nogostupa u Ličkom Osiku Gospić košta 407.132,74 kune, od čega je sufinancirano 180.000 kuna.

Krajem studenog počeli su radovi obnove nogostupa na lokaciji Jasikovačke ulice, a pojava strojeva i radnika posebno je razveselila stanovništvo ovog dijela grada jer će riješiti problem sigurnog kretanja pješaka.

Bjelovarski hram kulture Za uređenje Doma kulture 17 mil. kn.

Prva faza

Budući da je Jasikovac dio grada u kojemu žive mlade obitelji, zahvat je posebno važan za mnogobrojnu djecu koja svakodnevno tim naseljem prolaze pri odlasku ili povratku iz škole. Iz Grada Gospića navode da je riječ o prvoj fazi uređenja nogostupa u dužini od oko 300 metara, dio od početka spomenute ulice do raskrižja s Lovinačkom ulicom. Prošle godine uz Jasikovačku ulicu Elektrolika Gospić ukopavala je novi elektroenergetski kabel te se obvezala u suradnji s Gradom Gospićem obaviti rekonstrukciju nogostupa.

Suradnja je dogovorena tako da Elektrolika odradi građevinske radove iskopa, zamjene materijala i postavljanje rubnjaka, a Grad Gospić naknadno će obaviti asfaltiranje. U sklopu radova uređuju se i kolni prilazi privatnim kućama uz samu cestu, čime će se uz pješački, poboljšati i kolni promet. Iz Gradske uprave doznajemo da im je sigurnost kretanja djece u prometu vrlo važna te je uređenje nogostupa u Jaikovačkoj samo nastavak kontinuiranog uređenja pješačkih staza.

Završeni projekti

Grad Gospić u 2019. povukao je 1,010.138,60 kuna u sklopu natječaja Ministarstva unutarnjih poslova te uredio nogostup od Osnovne škole dr. Jure Turića pa do centra grada, i to u Ulici Popa Frana Biničkog s istočne strane u duljini od oko 50 metara te zapadne strane u duljini od oko 46 metara.

Općina Vođinci dobiti će zgradu od 800 kvadratnih metara koja će osigurati kvalitetniji rad DVD-a Završetak u travnju 2021. Uređuje se zgrada DVD-a i KUD-a Vođinci te gradi parkiralište, a i građani će dobiti salu za događanja

Zatim u Ulici Senjskih žrtava, na istočnoj/sjevernoj strani u duljini od oko 144 metra te zapadnoj strani u duljini od oko 79 metara. Tu je i sanacija u Ulici Miroslava Kraljevića – kod Škole dr. Jure Turića, na jugozapadnoj strani u duljini od oko 107 metara. Osim nogostupa u Gospiću ove je godine završen projekt uređenja nogostupa i u Ličkom Osiku. Grad Gospić i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisali su ugovor o sufinanciranju kojim je Gospiću dodijeljeno 180.000 kuna, a ukupna vrijednost projekta iznosi 407.132,74 kuna.

Grad Gospić razliku je pokrio vlastitim sredstvima. Projektom se uredila pješačka staza od trga do dječjeg vrtića i ambulante u ulicama: Trg hrvatskih žrtava Široke Kule, Hrvatskog časnika Ivana Čanića Baje i Riječka ulica.