Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Završetak u travnju 2021.

Uređuje se zgrada DVD-a i KUD-a Vođinci te gradi parkiralište, a i građani će dobiti salu za događanja

Općina Vođinci dobiti će zgradu od 800 kvadratnih metara koja će osigurati kvalitetniji rad DVD-a
Foto: Vođinci
Predsjednik DVD Vođinci Tomislav Japelja kaže kako ovaj DVD djeluje od 1924. godine te da će završetak radova na zgradi puno značiti za njihov daljnji rad.

Općina Vođinci nastavlja s provedbom projekata koji mještanima ove općine u Vukovarsko – srijemskoj županiji donose kvalitetniji i ugodniji svakodnevni život. Uz dogradnju Dječjeg vrtića općinske vlasti rade i na rekonstrukciji javne zgrade DVD-a Vođinci i KUD-a Mladost iz Vođinaca.

Garešnica NEKADAŠNJE KINO Derutna zgrada postaje Centar za posjetitelje

Dostupna stanovnicima

Načelnik Općine Martin Kordić pojašnjava kako su Općina Vođinci i Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 20. svibnja 2019. godine sklopili ugovor o financiranju projekta pod nazivom “Rekonstrukcija javne zgrade - zgrade DVD-a i KUD-a Vođinci i izgradnja parkirališta”. Prema njegovim riječima projekt se financira iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. kroz mjeru koja omogućava ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

– Realizacijom ovog projekta Općina Vođinci dobiti će zgradu veličine gotovo 800 kvadratnih metara koja će osigurati kvalitetniji rad DVD-a jer su projektom planirane dvije nove garaže za vatrogasna vozila, nova čajna kuhinja te prostorija za odlaganje opreme. Naš KUD „Mladost“ Vođinci također će dobiti novu dvoranu s pozornicom veličine 370 kvadratnih metara tako da će se aktivnosti i programi KUD-a kvalitetnije provoditi – rekao je Kordić.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Željko Burić i predstavnica ponuditelja tvrtki ČIGRA d.o.o. i Reliance d.o.o., Anita Pavlović U PODUZETNIČKOJ ZONI PODI Počinju radovi na izgradnji nove prometnice

Dodaje kako se radi o projektu vrijednom više od 3,4 milijuna kuna kao i da se završetak građevinskih radova očekuje u travnju 2021. godine. Napominje i kako će se za potrebe korisnika zgrade izgraditi i urediti parkiralište s 20 parkirnih mjesta.

– Ova zgrada riješit će i dugogodišnji problem mještana naše općine koji su za organiziranje raznih događanja, poput vjenčanja, zaruka, karmina, rođendana, krštenja, krizmi, pričesti i slično, morali prikladni prostor tražiti u susjednim općinama. Sala za razna događanja, koja će se nalaziti u okviru zgrade, imat će kapacitet od 350 sjedećih mjesta. Zgrada će biti dostupna i svim udrugama s područja Općine Vođinci i široj lokalnoj zajednici čime će se poboljšati lokalne temeljne usluge te oživiti društvene aktivnosti na području naše općine – rekao je Kordić.

Predsjednik DVD Vođinci Tomislav Japelja kaže kako ovaj DVD djeluje od 1924. godine te da će završetak radova na zgradi puno značiti za njihov daljnji rad. Prema njegovim riječima radi se o prostorima koje je DVD koristio i prije, ali i da sada dobivaju bolje i kvalitetnije uvjete za svakodnevni rad.

– Dobivamo kvalitetnije i površinom veće prostore za rad. Uz garaže za kombi i kamion koji koristimo, kao i skladište za opremu, dobivamo i prostoriju koja će se koristiti za učionicu što je jako važno radi dalje edukacije naših članova – rekao je Japelja.

Centar će biti u Eko-zoni Nemetin ZA VOĆE I POVRĆE RDC je vrijedan 98,3 milijuna kuna

Ukazujući na tradiciju dugačku gotovo sto godina Japelja kaže i kako DVD Vođinci trenutno broji 30 članova od kojih je njih 20 operativno, odnosno oni su ispitani vatrogasci i imaju položen liječnički pregled za vatrogasce. Članovi DVD-a su mještani s područja općine koji su zaposleni na svojim radnim mjestima i koji po potrebi, putem DVD-a, izlaze na teren.

Pomažu i drugim općinama

Najčešće su to intervencije na području općine, a po potrebi izlaze na teren i na područja susjednih općina. Na isti način i susjedni DVD-ovi izlaze na intervencije i na području Općine Vođince. Tijekom katastrofalnih poplava u županjskoj Cvelferiji pripadnici DVD-a Vođinci bili su angažirani na raznim poslovima.