Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Javni radovi

Uručeni ugovori o radu za 50 nezaposlenih Vukovaraca

javni radovi u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Zaposleni na javnim radovima radit će tijekom šest mjeseci na uređenju šireg područja grada. Projekt je financiran sredstvima EU

U sklopu programa “Uređenje, revitalizacija i privođenje namjeni javnih površina na području grada Vukovara” 50 nezaposlenih Vukovaraca dobilo je posao u javnim radovima na području grada. Njima su ugovore o radu podijelili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegova zamjenica Ivana Mujkić koji su istaknuli kako je ovo peta godina da se na području grada provodi ovaj projekt.

– Ovom je mjerom zaposleno 50 osoba na vrijeme od šest mjeseci, odnosno od 25. srpnja 2018. do 24. siječnja 2019. Oni će raditi na širem području grada na uređenju javnih površina, krčenju divljeg raslinja, sadnji trave i sadnica drveća te bojenju dječjih igrališta, klupa i koševa za otpatke i slično – rekao je Penava.

Natjecanje na Vuki Domaćini kupa Hrvatske Ribu na Vuki lovilo čak 240 natjecatelja iz cijele zemlje

Dodao je i da je riječ o poslovima od kojih u gradskoj upravi očekuju puno i koji bi trebali dovesti do boljeg uređenja grada. Kazao je i da projekt povezuje interes teško zapošljivih osoba koje su se javile na javne radove jer dobivaju poslove na šest mjeseci s interesom grada Vukovara koji će nakon završetka radova izgledati uređenije.

Projekt je financiran sredstvima EU, pri čemu su 44 zaposlene osobe na javnim radovima na stopostotnom sufinanciranju dok Grad za šest osoba snosi 50 posto troška plaća. Zaposleni će tijekom trajanja ugovora imati minimalnu plaću čemu treba dodati i troškove prijevoza.

Izlet umirovljenika Ljeto u Bizovačkim toplicama Prvih 200 umirovljenika na besplatnom izletu u Bizovcu