Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Domaćini kupa Hrvatske

Ribu na Vuki lovilo čak 240 natjecatelja iz cijele zemlje

Natjecanje na Vuki
Foto: Grad Vukovar
Gradu Vukovaru velika je čast biti domaćinom ovakvog natjecanja sa 62 ekipe, najbolje od najboljih, istaknula je Ivana Mujkić

Vukovar živi uz svoj Dunav, a pokazali su to i kao domaćini kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak. Snage su u lovu ribe tom tehnikom odmjeravale i seniorske i juniorske ekipe, i muškarci i žene, a u završnici je sudjelovalo čak 240 natjecatelja iz cijele Hrvatske. – Gradu Vukovaru velika je čast biti domaćinom ovakvog natjecanja u kojemu imamo 62 ekipe, najbolje od najboljih. Zajednica ŠRU Vukovar puno je dobrog i lijepog napravila za naš grad i uvijek ćemo ih podržati, a već smo razgovarali i o organizaciji nekih budućih pa i većih natjecanja – istaknula je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić. Grad Vukovar dobio je i priznanje Hrvatskog športskog ribolovnog saveza za pomoć u organizaciji kupa HŠRS-a u lovu ribe. Ovaj je kup od rata 1991. prvo službeno natjecanje tog obima u Vukovaru. Natjecatelji su lovili u koritu stare Vuke na kojem je određenim zahvatima, zahvaljujući Gradu Vukovaru, omogućeno da se takvo natjecanje uopće održi.

– Prije rata u Vukovaru je bila jaka natjecateljska ekipa, kao i u Dalju, a obje su bile među ponajboljima u bivšoj državi. Želimo da se natjecateljski ribolov vrati na ove prostore, a kup Hrvatske bit će dobra promidžba i poticaj mladima – poručio je Vladimir Sever, čelnik HŠRS-a.

Ljetni kamp u Vukovaru Ljetni kamp u Vukovaru Sportom i bez mobitela do zdravlja