Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Novo veliko natjecanje u kolovozu 2019.

Uskoro dolaze najbolji europski atletičari

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Trideset godina nakon Juniorskog prvenstva Europe u atletici, na istom stadionu naći će se ponovo atletičari iz cijele Europe

Varaždin će 10. i 11. kolovoza 2019. godine biti domaćin Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga. Sporazum o organizaciji potpisao je gradonačelnik Ivan Čehok.

– Varaždin će, uvjeren sam, ponovo sasvim opravdati ulogu domaćina još jednog velikog sportskog natjecanja. Bili smo odlični domaćini jakih međunarodnih rukometnih i nogometnih prvenstava, a točno 30 godina nakon održavanja Juniorskog prvenstva Europe u atletici JUPEA na istom stadionu naći će se ponovo atletičari iz cijele Europe.

grad u globalnom pokretu Varaždinci 
će prvi put u povijesti na 
24 sata 'hakirati' klimu

To je veliko priznanje i privilegij koji za sobom povlači i brojne obaveze. Nažalost, u Varaždinu se proteklih godina nije dovoljno ulagalo u održavanje sportskih objekata. Od samog početka mog novog mandata pronalazimo načine kako urediti sva igrališta – rekao je Ivan Čehok.

Stadion Sloboda već se uređuje, treba obnoviti atletsku stazu i druga borilišta. U Gradu računaju, dodao je, na veliki entuzijazam i sposobnost ljudi iz atletskog kluba Sloboda koji je suorganizator natjecanja te Zajednice športskih udruga Grada.

Očekuje se oko tisuću natjecatelja iz dvanaest zemalja, među njima i Sandra Perković, Sara Kolak, Stipe Žunić...

Državna matura Novi model inicirale su same škole i ispitni koordinatori Pilot-projekt polaganja državne mature po cijeloj zemlji