Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Uskoro kreće uređenje triju lokaliteta vrijedno 4 milijuna kuna

Foto: Grad Čazma
Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak potpisao je ugovore s izvođačem radova za uređenje lokaliteta Medjame, športsko-ribolovnog područja Vustje te poučno-tematske staze Dolina Česme

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak potpisao je ugovore s izvođačem radova za uređenje lokaliteta Medjame, športsko-ribolovnog područja Vustje te poučno-tematske staze Dolina Česme. Vrijednost ugovora iznosi 4,113.966,25 kuna, od čega je 663.812 kuna namijenjeno uređenju Vustja, 2,312.500 kuna uređenju Medjama, a za poučno-tematsku stazu izdvojit će se 1,137.653,75 kn.

čazma Osnovnoj školi oprema za informatiku i laboratorij

Uskoro bi trebali započeti radovi na uređenju Interpretacijskog lokaliteta ŠRC Vustje gdje će se renovirati postojeće područje športskog ribolovnog društva uz rijeku Česmu. Zamišljeno je da to bude prostor gdje će posjetitelji slobodno vrijeme provoditi u akciji i rekreaciji u prirodnom okruženju, uz upoznavanje prirodne raznolikosti. Predviđeni sadržaj generira na jednoj strani potrebnu i privlačnu turističku ponudu za posjetitelje, a s druge osigurava ugodan i funkcionalan prostor druženja i susreta stanovnika Čazme i okolice.

Višestoljetna povezanost Potpisana Povelja o suradnji i prijateljstvu Zagreba i Čazme

Otkrivanje novog ruha prostora ŠRD Štuka očekuje se do Dana grada. U sklopu Medjama uredit će se posjetiteljska ruta koja će voditi kroz krošnje drveća, šumu i obilazni put preko vode. Uređenje nasipa odnosno staze Dolina Česme obuhvaća 12,5 km dug put gdje će se vidjeti prirodna područja, od šuma, livada, poljodjelskih površina, prirodnih bajera, mokrišta itd. Staza neprestano prolazi uz samu Česmu koja je interesantna i čista rijeka, zbog čega ondje žive razne životinjske vrste, kao što su riječni rak, dabar, roda, čaplja, ptice močvarice, srne, jeleni itd.