Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Požegi kontinuirano uređuju gradski prsten

Uskoro novi i sigurniji nogostup u Osječkoj ulici

Foto: pozega.hr
Predviđena je gradnja nogostupa u dužini od 503 metra od Ratarničke do Iličke ulice

Radi sigurnijeg kretanja pješaka i boljeg povezivanja pješačkog prometa, u tijeku su radovi na gradnji pješačke staze u Osječkoj ulici u Požegi. Predviđena je gradnja nogostupa u dužini od 503 metra od Ratarničke do Iličke ulice.

Grad Požega donio prve mjere za pomoć poduzetnicima i građanima Manji prirez, oslobađanje od naknada za vrtiće, školske obroke, zakupninu...

Zahvat u prostoru sastoji se od staze sa završnom oblogom od betonskih opločnjaka u širini od 2,27 m za kretanje pješaka. Sa sjeverne strane staze nalazi se rubnjak, a s južne se postavlja betonski segmentni rigol za oborinsku odvodnju. Uza samu stazu nalazi se zelena površina koja će također biti uređena.

Gradnjom pješačke staze svi prilazi i prijelazi bit će prilagođeni za pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Investitor je Grad Požega, izvođač radova Niskogradnja Jurčak d.o.o., a njihova vrijednost 612 tisuća kuna.

– Grad Požega na godišnjoj bazi neprekidno uređuje posebice prsten Požege, koji je dosta godina bio zapušten i zaboravljen. Na taj način uređujemo zapravo siguran put našim sugrađanima. Na tom području nalaze se kaznionica, bolnica, vojarna, ali isto tako i srednjoškolski centar, a nogostup u Osječkoj bio je vrlo neprilagođen, neravan i nije davao sigurnost – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Mjesto za odmor Nove klupe na šetnicama uz dvije rijeke

Gradonačelnik je najavio nastavak infrastrukturnih ulaganja u Požeštini, kako po pitanju energetske učinkovitosti objekata tako i u vanjsku rasvjetu, što bi u dogledno vrijeme trebalo rezultirati znatnim uštedama.