Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
MEĐUNARODNI DAN VATROGASACA

Uvijek nedostaje mladih i sposobnih ljudi

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Župan Božo Galić čestitao je vatrogascima njihov dan te im poklonio laserski printer koji će im dobro doći u rješavanju administracije koja je također dio njihova posla

U povodu Međunarodnog dana vatrogasaca župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić održao je sastanak s predstavnicima Županijskog vatrogasnog saveza, Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Javne vatrogasne postrojbe, a koji predstavljaju sve članove vatrogasnih društava s područja županije.

Županija nastavlja kvalitetnu suradnju s lovcima Potpisani ugovori s lovačkim društvima o financiranju razvoja i unapređenju lovstva

Župan Galić je u razgovorima o problemima u intervencijama u požarima, ali i u potresima, poplavama i drugim nesrećama,razgovarao i o programima i projektima koji se planiraju, a sve u cilju razvoja vatrogastva na cijelom području županije. Pohvalio je njihov rad.

– Ponosan sam što imamo tako dobru službu. Zahvaljujem im na njihovom trudu, radu i humanom obavljanju posla u raznim intervencijama, kao i u ostalim kriznim situacijama. Povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, svim vatrogascima čestitam Dan vatrogasaca – rekao je Galić.

VRIJEDAN 320.000 KUNA Virovitica dobiva "Pumptrack poligon"

Upućujući čestitku vatrogascima predsjednik Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije Antun Jelić kazao je kako na području županije djeluju 4 javne vatrogasne postrojbe (Vukovar, Vinkovci, Ilok i Županja) s oko sto profesionalnih vatrogasaca te 26 središnjih dobrovoljnih vatrogasnih društava i 20 ostalih DVD-a s još oko 2000 vatrogasaca. Prema Jelićevim riječima, vatrogasne postrojbe u županiji prilično su dobro opremljene.

– Možemo reći da je stanje zadovoljavajuće. Međutim, uvijek nedostaje novih vozila kao i mladih, zdravih i sposobnih ljudi – istakao je Jelić.