Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Nakon deset godina konačno poduzeti prvi koraci u Vukovaru

Uz novu Ekonomsku školu, gradit će se i moderna sportska dvorana

Ekonomska škola Vukovar
1/2
Foto: Branimir Bradarić
Vjerujem da bi u iduće tri-četiri godine zgrada trebala biti sagrađena, opremljena i puštena u rad – rekao je gradonačelnik Penava

Poslije više od deset godina najava i obećanja konačno su učinjeni prvi koraci koji bi trebali pridonijeti izgradnji Ekonomske škole u Vukovaru. Naime, ova srednja škola jedina je škola u Vukovaru koja nema svoj objekt s obzirom na to da je još 2006. “privremeno” preseljena u nekadašnju osnovnu školu. U staroj zgradi Ekonomske škole danas djeluje Vukovarsko veleučilište. U sklopu priprema za izgradnju nove zgrade Ekonomske škole gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za projekt “Priprema dokumentacije za izgradnju Ekonomske škole Vukovar”.

Intervencijski plan

Riječ je o ugovoru vrijednom 2,7 milijuna kuna u sklopu kojega treba biti riješena sva potrebna dokumentacija te ishođene sve potrebne dozvole.

– Zgradu Ekonomske škole gradit ćemo sredstvima Intervencijskog plana. Budući da učenici i profesori rade i nastavu pohađaju u neuvjetnim prostorima, izgradnja Ekonomske škole jedan je od naših prioriteta – rekao je Penava.

Prema planovima gradskih vlasti Ekonomska škola gradit će se u blizini naselja Olajnica. Uz nju bi se gradila i moderna školska, odnosno gradska sportska dvorana. Penava pojašnjava kako je plan gradskih vlasti srednje škole približiti gradskom središtu što bi dodatno probudilo grad.

Ivan Čehok i Ivan Penava Pohvala navijačima Varaždinci i Vukovarci potvrdili prijateljstvo

– Napravili smo prvi korak nakon kojega slijede sve ostale nužne radnje koje bi trebale pridonijeti početkom radova. Vjerujem da bi u iduće tri-četiri godine zgrada Ekonomske škole trebala biti izgrađena, opremljen i puštena u rad – rekao je Penava, koji je u toj školi radio kao profesor i bio ravnatelj. S najavama gradskih vlasti zadovoljna je i ravnateljica Ekonomske škole Mira Majstorović koja kaže kako zgrada kojom se “privremeno” koriste već godinama ne zadovoljava potrebe obrazovne ustanove. Krovište prokišnjava, podovi i prozori su dotrajali, instalacije loše, a uza sve to nemaju ni dovoljno prostora za sve svoje aktivnosti.

U školi 264 učenika

– Mislim kako smo na dobrom putu da se konačno riješi pitanje Ekonomske škole. Do tada ćemo se i dalje morati snalaziti kako znamo i umijemo jer drugog izlaza nemamo – rekla je Majstorović.

Podsjeća i kako su učenici, dok nije bila obnovljena školska sportska dvorana, nastavu tjelesnog odgoja imali na igralištu do kojega su morali prijeći državnu cestu. Ekonomska škola Vukovar danas broji 264 učenika pri čemu se, kako je rekla Majstorović, posebna pozornost daje kvaliteti nastave. Tako ekonomisti imaju osiguranu praksu, uveden je fakultativni predmet Financijska pismenost, a planiraju provedbu i drugih projekata.

Drugi susret predstavnika Luke Vukovar i rumunjske Luke Konstanza drugi susret Jačanje poslovne suradnje Luke Vukovar i rumunjske Luke Konstanza Policija u Otoku Božinović: Ovo su vrhunski prostori, na razini 21. stoljeća