Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
APLIKACIJA E-PROJEKT-I

Uz pomoć mobitela pratit će se svi gradski projekti

Foto: Grad Kutina
To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj i uskoro će je svi moći besplatno preuzeti

Aplikacija e-ProjeKT-i namijenjena praćenju realizacije i razvoja projekata te komunalnih i infrastrukturnih radova u stvarnom vremenu na području Grada Kutine predstavljena je na konferenciji za medije u Poduzetničkom inkubatoru PUNK u Kutini. To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, a cilj joj je na kreativan način prikazati projekte u Kutini i njihov razvoj. Aplikacija je jedinstvena po tome što omogućuje direktnu komunikaciju s građanima, a bit će besplatna za sve građane.

RADOVI POČINJU OVAJ TJEDAN, VOZAČI SE POZIVAJU NA STRPLJENJE Počinje gradnja novog rotora

U ime gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića prisutnima se obratio pročelnik Upravnog odjela za financije Ivan Crnac koji je podsjetio na sve napore Grada Kutine u procesu digitalizacije javne uprave.

Nastavak je to, rekao je Crnac, procesa digitalizacije javne uprave. Na portalu https://moja.kutina.hr/ vidljivi su svi računi Grada te je trenutačno u postupku osposobljavanje sustava digitalnih obrazaca kojima bi se smanjio dolazak građana u gradske urede te ubrzalo podnošenje raznih zahtjeva upućenih Gradu i ustanovama.

Međunarodni projekt RESPONS-a Kutina u projektu čiji je cilj prevencija i smanjenje pojava klizišta i bujica

Direktor Razvojne agencije Mrav Tomislav Kojundžić objasnio je da aplikacija omogućuje korisnicima da putem interaktivne karte na dnevnoj bazi prate projekte u Kutini, kako onih u pripremi, tako i završenih.

Isto tako, daje uvid i temeljit pregled svih projekata koji su provedeni u posljednje 4 godine kao i onih koji su označeni kao strateški projekti u budućem razdoblju.

Aplikacija se dnevno ažurira novim informacijama kako bi korisnici konstantno dobivali relevantne podatke o radovima i projektima u njihovoj blizini.

Dan sjećanja na žrtve Obilježena tužna 80. obljetnica od osnutka ustaškog logora Danica, prvog u NDH

Spomenuta će se aplikacija razvijati u koraku s vremenom, realiziranim, odnosno prijavljenim projektima Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav.