Izbornik
Naslovnica Županije
Za 79 korisnika ukupno 159.200 eura županijskih potpora u ruralnom turizmu

Uz potpore OBŽ izrasta u snažnu kontinentalnu turističku destinaciju

RAZVOJ Osječko-baranjske županije kao kontinentalne turističke destinacije ide u pravom smjeru, naglasio je župan Ivan Anušić
Foto: OBŽ

Kontinentalni turizam jedna je od strateških djelatnosti Osječko-baranjske županije pa se između ostalih poticajnih mjera i aktivnosti iz županijskog proračuna odobravaju različite vrste potpora u ruralnom turizmu. Riječ je o nepovratnim financijskim sredstvima, a ove godine osigurano je 160.000 eura za tri vrste potpora – za ulaganja u razvoj i unapređenje ruralnog turizma, autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama.

Ovogodišnje ugovore o dodjeli potpora u ruralnom turizmu potpisao je župan Ivan Anušić sa 79 korisnika s područja Osječko-baranjske županije, a ukupna vrijednost tih potpora iznosi 159.200 eura.

– Razvoj Osječko-baranjske županije kao kontinentalne turističke destinacije ide u pravom smjeru. Rezultati su odlični, bilježimo povećanje broja dolazaka turista za više od 30 posto, a brojke su i nominalno sve ozbiljnije. Sukladno tomu i našoj strategiji razvoja turizma, koji na području naše županije ima veliki potencijal i prostor za razvoj, mi kao Županija kroz sustave potpora pratimo sve koji se žele baviti turizmom. Naša Turistička zajednica i Upravni odjel za turizam, kulturu i sport su uključeni u sve te aktivnosti i Osječko-baranjska županija postaje ozbiljna kontinentalna turistička destinacija, što se svakodnevno potvrđuje –rekao je župan Ivan Anušić.

Najavio je da se pripremaju veliki infrastrukturni projekti u smještajne kapacitete, hotele koji će zadovoljavati i najveće potrebe te da predstoji sve bolje vrijeme u turizmu u Osječko-baranjskoj županiji, u kojoj se turizmom može baviti 365 dana u godini, što se i čini.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Turalija podsjetila je kako je Osječko-baranjska županija proglašena za najsrdačniju regiju.

– Brzi utrošak sredstava za potpore svjedoči da smo jako dobro detektirali potrebe naših poduzetnika i usmjerili ih kroz potpore – kazala je pročelnica Turalija, a za naredno razdoblje najavila je i nove potpore, poput poticanja izvrsnosti.

S obzirom na iznimno velik interes za upis u Dječji vrtić Popovača Grad uređuje alternativni prostor do izgradnje novog vrtića Nastavljaju brojne projekte za razvoj grada Cilj je dobar standard i zadržavanje mladih na području Popovače DODATNI KAPACITETI U novom vrtiću u Molvicama (slika gore) bit će 52 nova mjesta, a radovi bi trebali završiti za šest mjeseci. Rekonstrukcijom DV Izvor (slika desno) osigurat će se 104 nova mjesta, imat će natkrivenu terasu, a rok je 13 mjeseci Rješenje za dugogodišnji problem Gradi se vrtić u Molvicama, dograđuje "Izvor" u Krklecovoj U suradnji s Gradom Slatinom već je pripremljen materijal kojim će se nastaviti uređenje mrtvačnice koja bi do blagdana Snježne Gospe trebala zasjati novim sjajem, nakon što se fasada i stolarija osvježe novim slojem boje Uklonjen otpad, zaraslo raslinje, dotrajalo drveće i panjevi Divlje odlagalište otpada sada je park, a uz njega je uređeno i dječje igralište