Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Novo vatrogasno vozilo pridonijet će većoj sigurnosti i zaštiti imovine i ljudi

Vatrogasci iz Tirola pod rotacijom dovezli orahovačkim kolegama autoljestve

Foto: radioorahovica.com
Orahovački vatrogasci lani su imali 25 požarnih i 15 tehničkih intervencija, te 43 intervencije uklanjanja gnijezda stršljena

Vozni park Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica odnedavno je bogatiji za još jedno vozilo. Riječ je o autoljestvama koje su u Orahovicu stigle iz Tirola, kao rezultat suradnje te austrijske pokrajine i Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

Novi gradski projekt Orahovica uvela e-bicikle, preuzimanje na tri stajališta

Zapovjednik DVD-a Orahovica, Robert Orina rekao je da je vozilo proizvedeno 1987. godine, ali je unatoč tome u jako dobrom stanju, s vrlo malo radnih sati i prijeđenih kilometara, te što je najvažnije, redovito je servisirano.

Još dva vozila

Orahovački vatrogasci već nekoliko godina muku muče s autoljestvama, jer postojeće je vozilo konstantno bilo u kvaru i gotovo neuporabljivo.

– Novo će vozilo zamijeniti stare autoljestve, koje su trenutačno na servisu u Bjelovaru, a u budućnosti će vjerojatno biti ustupljene Komunalnom poduzeću Papuk. Presretni smo zbog ovog vozila koje nam jamči još veću sigurnost u čuvanju i zaštiti imovine i ljudi. Naš DVD uskoro bi trebao dobiti još dva vozila – jedno navalno i jedno vozilo za tehničke intervencije – istaknuo je Orina.

“Sport i srce” Orahovica će postati centar kardiovaskularnog zdravlja

On je dodao kako bi jedno manje vozilo trebalo stići i u dolačko vatrogasno društvo, a u suradnji s pokrajinom Tirol nastojat će se osigurati i vozilo za DVD Crkvare.

Autoljestve i vatrogasce koji su ih uz rotaciju i zvučnu signalizaciju dovezli iz Austrije ispred vatrogasnog je doma u Orahovici dočekalo nekoliko orahovačkih vatrogasaca, među kojima je bio i zapovjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Mario Gubeljak.

Orahovački vatrogasci lani su imali 25 požarnih i 15 tehničkih intervencija, te 43 intervencije uklanjanja gnijezda stršljena.

Dva desetljeća bez Ružice Momci koji su voljeli tamburu ni sami ne znaju zašto su se razišli

Vatrogasne aktivnosti

Kako je istaknuto na redovitoj godišnjoj izvještajnoj skupštini društva u ožujku ove godine, rad na osposobljavanju i usavršavanju vatrogasnih kadrova, priprema djece i mladeži za natjecanja, suradnja s drugim vatrogasnim društvima te intenziviranje aktivnosti za ishođenje dozvola i svega ostaloga potrebnog za gradnju novog vatrogasnog doma, samo su dio aktivnosti koje će orahovački vatrogasci provoditi i provode u ovoj godini.