Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Neuropsihijatrijska bolnica 'Dr. Ivan Barbot' Popovača

Važno je ulagati u medicinsko i nemedicinsko osoblje

Da bi se pružila adekvatna zdravstvena skrb, potrebno je imati i stručnjake, ističe ravnateljica bolnice Marina Kovač
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima je obišao Neuropsihijatrijsku bolnicu "Dr. Ivan Barbot" u Popovači.

– Osim ulaganja u infrastrukturu, osobito je važno ulaganje u medicinsko i nemedicinsko osoblje i drago mi je što sam od zaposlenika danas čuo, osobito od onih koji su došli u posljednje dvije godine, kako im je izvrsno u našoj bolnici i kako ona postaje poželjno mjesto za rad, nastavak njihove profesionalne karijere, ali i osobni razvoj – istaknuo je župan.

Koliko su obnova i uvođenje novih sadržaja važni za poboljšanju uvjeta rada, govore podaci iz Neuropsihijatrijske bolnice "Dr. Ivan Barbot", u kojoj je u 2022. i 2023. godini novozaposleno ili se vratilo sa specijalizacije ukupno 46 djelatnika, uglavnom liječnika ili medicinskih sestara.

– Da bi pružili adekvatnu zdravstvenu skrb, potrebno je imati i stručnjake – istaknula je ravnateljica bolnice Marina Kovač koja dodaje kako je uspjela animirati zdravstvene djelatnike da prepoznaju ovu bolnicu kao mjesto značajnog zdravstvenog napretka i kao ustanovu koja će im pružiti kvalitetne mogućnosti u profesionalnom razvoju, što će na koncu i pacijentima osigurati zdravstvenu uslugu najvišoj razini.

Nakon potresa Sisačko-moslavačka županija obnovila šest objekata Neuropsihijatrijske bolnice "Dr. Ivan Barbot", a uskoro kreću radovi i na objektima u Ravniku gdje će se u suradnji s Ministarstvom zdravstva ustrojiti Odjel za dječju i adolescentnu psihijatriju stacionarnog tipa. 

Umirovlajenici u Topuskom Širenje kapaciteta domova umirovljenika Obilježen Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije Na području Novske počinjemo s izgradnjom Gaming kampusa za koji smo u posljednje dvije godine izradili glavni projekt, dobili sve dozvole i osigurali sredstva – izjavio je župan Ivan Celjak Sisačko-moslavačka županija Usvojen proračun županije – težak je 283,2 milijuna eura Sisačko-moslavačka županija provodi cjelovitu obnovu u potresu oštećenih zgrada Pedijatrije, Nove i Stare interne, Odjela za patologiju i citologiju, Jodnog lječilišta, a gradi se i nova bolnička kuhinja Sisačko-moslavačka županija Sisačka bolnica privlačit će mlade liječnike i druge stručnjake