Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Općina Vir na milanskom turističkom sajmu

Veliki Fabio Capello posjetio virski štand

Foto: Općina Vir
Tijekom 2019. Talijani su na Viru ostvarili 1194 turistička dolaska, što je rast od 8,1 posto

Veliki nogometni mag i tvorac nepobjedivog talijanskog giganta A.C. Milana, slavni Fabio Capello, nije na milanskom turističkom sajmu BIT odolio štandu Hrvatske turističke zajednice i promociji ljepote istočnojadranske obale, ali ni fotografiranju s predstavnicima Općine Vir. Kratko druženje sa slavnim nogometnim trenerom bilo je samo šlag na torti posjeta milanskom sajmu na kojem su bili direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina.

26. ITF Slovakiatour Vir predstavljen na gala prezentaciji u Bratislavi

Na više od stotinu konferencija i seminara o najnovijim trendovima u turističkoj industriji, milanski BIT već godinama predstavlja najveću talijansku turističku priču, izvijestili su nas iz virske lokalne uprave.

– Prvi dan sajma bio je rezerviran za široku publiku koja je imala prilike vidjeti naš štand i turističku ponudu otoka, dok smo preostalih dana bili usmjereni na poslovnu publiku te susrete s našim ključnim strateškim partnerima – napomenuo je voditelj Čulina važnost susreta s brojnim turističkim agencijama i turoperatorima. Pored šestog uzastopnog BIT-a, Virani su godinama u Rimu, Torinu i Milanu odrađivali radionice Sell Croatia na kojima su uspostavljeni partnerski odnosi s agencijama i turoperatorima.

– Talijani su se na Vir vratili na velika vrata. No riječ je o gostima koji su nekad bili među pet najuspješnijih na cijelom Jadranu, pa evidentno postoji još veći potencijal – istaknuo je direktor Liverić za Virski list i dodao da su Virane također obišli ministar turizma Gari Cappelli, direktor HTZ-a Kristjan Staničić, ali i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Vir se uključio u globalni forum za hranu i poljoprivredu Berlinska televizija snimat će promotivni video o Viru

Uz prve ljude hrvatskog turizma i riječkog gradonačelnika, Liverić i Čulina bili su još u društvu veleposlanika RH u Italiji Jasena Mesića, generalnog konzula u Milanu Stjepana Ribića i direktorice milanskog ureda HTZ-a Viviane Vukelić. Tijekom 2019. Talijani su na Viru ostvarili 1194 turistička dolaska, što predstavlja povećanje od 8,1 posto u odnosu na prethodnu, rekordnu 2018. godinu.