Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
26. ITF Slovakiatour

Vir predstavljen na gala prezentaciji u Bratislavi

Foto: Općina Vir
ITF Slovakiatour jedan je od vodećih sajmova u Slovačkoj za turističku industriju i ugostiteljstvo, koji izlagači poput Vir turizma koriste za interakciju s potencijalnim kupcima usluga i predstavnicima turističke industrije

Slovačka je za otok Vir lani bila hit turističko tržište pa je gala prezentacija Vira u Bratislavi na 26. ITF Slovakiatour sajmu za putovanja i slobodno vrijeme bila točka na i. Cijela virska turistička delegacija na čelu sa zamjenikom načelnika općine Vir Antonijem Vučetićem, u kojoj su i općinska vijećnica Nikolina Vučetić, direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić, direktorica destinacijske kompanije Vir turizam Kristina Perić, direktor poduzeća Vir održavanje Marin Radović i voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina u Bratislavi je bila prepoznata kao ključan čimbenik u postizanju ovih rezultata, a otok Vir imao je status jedne od omiljenih turističkih destinacija.

Vir se uključio u globalni forum za hranu i poljoprivredu Berlinska televizija snimat će promotivni video o Viru

– Predstavljanje Vira putem turističkog filma bilo je iznimno dobro posjećeno, kao i cijeli naš event s cateringom koji smo organizirali za posjetitelje, odnosno predstavnike slovačkih medija, turističkih agencija, turoperatora i naših poslovnih partnera – ističe direktor Liverić uspješnu virsku prezentaciju u Slovačkoj, na kojoj su bili hrvatski veleposlanik u Slovačkoj Aleksandar Heina te direktor predstavništva HTZ-a za Slovačku i Češku Dubravko Mihalić.

Slovaci su zahvaljujući sjajnim prošlogodišnjim brojkama postali četvrto virsko emitivno tržište s najvećim rastom pa je u 2019. godini sustav eVisitor zabilježio 13.955 dolazaka slovačkih turista na Vir (rast od 8,74 posto, lani 12.833), a ostvareno je 118.398 noćenja s rastom od 9,01 posto (lani 108.612). Najveći dio toga rasta i uopće turističkih brojki Slovaka na Viru čine dolasci i noćenja u komercijalnom smještaju pa je čak 86,8 posto svih dolazaka te 76,3 posto noćenja ostvareno u komercijalnom smještaju, uz rast od 9,4 i 9,3 posto. Zato je od velike važnosti za Vir na bratislavskom ITF-u bila prisutnost partnera poput velikih putničkih agencija Cestovní kancelář Valaška, N.I.K. Slovakia i brojnih drugih, kao i nacionalne televizije TV Joj ili regionalne televizije TV SEN Senica.

Turizam Izaslanstvo županije na turističkom sajmu CMT u Stuttgartu

– Oko štanda Vir turizma vladala je gužva. Naša stalna prisutnost na slovačkom tržištu te dobar marketinški i agencijski posao koji obavljamo već dulji niz godina zaista daju dobre rezultate. Vir je nadalje vrlo pozitivno percipiran kao turistička destinacija pa procjenjujemo da ćemo imati daljnji rast gostiju iz Slovačke – napominje Liverić.

ITF Slovakiatour jedan je od vodećih sajmova u Slovačkoj za turističku industriju i ugostiteljstvo, koji izlagači poput Vir turizma koriste za interakciju s potencijalnim kupcima usluga i predstavnicima turističke industrije.