Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Turizam

Izaslanstvo županije na turističkom sajmu CMT u Stuttgartu

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Izaslanstvo je posjetilo i štand Dunavskog ureda iz Ulma/Novog Ulma

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem sudjelovalo je na najvećem turističkom sajmu CMT održanom u Stuttgartu.

Županija nastavlja ulagati u razvoj poljoprivrede U Lovasu otvoren pakirni centar za jaja iz slobodnog uzgoja

Tijekom boravka u Njemačkoj Galić se susreo s ministrom pravosuđa, turizma i EU Baden-Württemberga Guidom Wolfom, koji je ujedno predsjednik Turističke zajednice Baden-Württemberga, a sastanku su nazočili i predstavnici turističkog sektora ove njemačke savezne zemlje s kojom Vukovarsko-srijemska županija već godinama ostvaruje kvalitetne odnose.

Tom prilikom raspravljalo se i o mogućnosti suradnje s Vukovarsko-srijemskom županijom, osobito na području revitalizacije tradicionalnih kuća, šumskog turizma na području Spačvanskog bazena te uspostave vinskih cesta kao dio turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije i okosnice zajedničkih projekata u sektoru turizma te o turističkom forumu koji će se u našoj županiji održati u rujnu ove godine.

Bila je ovo prilika i da se turističkim djelatnicima iz Njemačke još jednom prezentiraju brojni turistički potencijali najistočnije hrvatske županije.

Crna svinja fajferica Počinje istraživanje kojim se želi dokazati da su žirovane svinje najbolje na svijetu Godinu dana hranit će crne svinje žirom i istražiti učinke

Za vrijeme posjeta turističkom sajmu CMT, kojega obiđe više od 250.000 posjetitelja, izaslanstvo je posjetilo štand Hrvatske turističke zajednice te štand Dunavskog ureda iz Ulma/Novog Ulma, što je bila prilika za uspostavu brojnih poslovnih kontakata s izlagačima i turističkim agencijama zainteresiranima za suradnju s našom županijom.