Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
OTOK VIR SE NAKON PET GODINA PONOVNO PREDSTAVIO NA SAJMU U BEOGRADU

Veliko zanimanje za virsku ponudu na sajmu u Beogradu

Foto: Vir
Put pod noge jedna je od najuspješnijih manifestacija u Srbiji koja okuplja oko 70.000 posjetitelja te više od 1100 izlagača

Prije šest godina Vir je prvi put sudjelovao na turističkom sajmu u Beogradu, a godinu dana kasnije Beograđanima se spektakularno predstavio klapskom pjesmom, gastronomijom i turističkim filmom u društvu velikih imena srpske i regionalne estrade, gospodarstva te pred brojnim televizijskim ekipama. Srbi su tada kao turisti počeli pomalo povećavati brojke dolazaka i noćenja pa su na koncu lanjske turističke godine ušli među virska emitivna turistička tržišta.

Općina Vir na milanskom turističkom sajmu Veliki Fabio Capello posjetio virski štand

– Imali smo odličnu posjećenost na našem štandu, kako brojnih posjetitelja beogradskog sajma tako i naših kolega iz Srbije te regionalnih medija. Ovo je jedan od najjačih turističkih sajmova u ovom dijelu Europe, a interes za otokom Virom bio je izniman. Srbi su pokazali veliko zanimanje za turističku ponudu na Viru, odnosno smještajne kapacitete i mogućnosti rezerviranja smještaja – prenosi direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić za Virski list dojam s međunarodnog Beogradskog sajma, a njegov segment turističkog sajma Put pod noge jedna je od najuspješnijih manifestacija u Srbiji koja okuplja oko 70.000 posjetitelja s više od 1100 izlagača.

Najveća županijska karnevalska proslava za djecu Na virskom karnevaliću sudjelovali mališani iz 30 dječjih vrtića

– Ovo je po posjećenosti bila rekordna godina za Beogradski sajam pa je bilo važno sudjelovati te se još jednom predstaviti na ovom tržištu – kaže Liverić za Virski list. Tako je Vir, kako se navodi, našao mjesto u prilogu turističkog novinara Radmila Bumbera, autora i voditelja popularne televizijske emisije “Srbija koju volim”, a Virane su još posjetili dugogodišnji prijatelji otoka – direktorica Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Kovina Petar Stamenović, voditelj hotela Tomislavov dom i Turističkih apartmana Snježna kraljica Davorin Blagojević te urednik prestižne Turističke prizme Đorđe Mihajlović.

DRUGI PUT ZAREDOM Virani najbolji na karnevalskim igrama

Srbi su inače tijekom 2019. ostvarili 8892 noćenja s rastom od 9,25% (lani 8139), što je najveći rast noćenja među 15 najuspješnijih turističkih nacija na otoku. Prema turističkim dolascima, gosti iz Srbije su na 10. mjestu, a imali su 787 dolazaka uz pad od 2,48% (lani 807). Iako je riječ o statistički dobrom pokazatelju od 11,3 prosječnih noćenja koje ostvaruju Srbi na Viru, u činjenici manjeg broja dolazaka Liverić vidi priliku za iskorak, ističu s Vira.

– Po tom prosjeku srpski turisti spadaju među one goste koji ostaju najdulje, ali očekujemo da će ukupni broj dolazaka dodatno porasti ove godine zajedno s brojkama noćenja – poruka je direktora virskog TZ-a.