Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dan narcisa

Virani i općina Vir prikupili 13.000 kuna

Foto: Općina Vir
Kampanja se ove godine održala pod nazivom “Kap dobrote – ocean zdravlja”

Po prekrasnom i sunčanom vremenu uz kolače i kavu, brojni građani otoka Vira na terasi restorana Kotarina okupili su se zbog obilježavanja humanitarne manifestacije Dan narcisa.

Vir održavanje U naseljima se postavljaju novi stupovi javne rasvjete

Ovo proljetno okupljanje Virana imalo je za cilj promovirati prevenciju i rano otkrivanje raka, a kao i svaki put dosad, stanovnici otoka su novčanim donacijama dali svoj doprinos, izvijestili su s Vira i istakli da je prikupljeno više od tri tisuće kuna donacija, dok je Općina Vir donirala 10 tisuća kuna za nabavu aparata za zračenje onkoloških bolesnika i dodatnu opremu Onkološkog odjela Opće bolnice u Zadru te Udruzi Europa Donna Hrvatska i zadarskoj Ligi protiv raka.

Tijekom dvosatne kampanje, koja se ove godine provela pod nazivom „Kap dobrote – ocean zdravlja“, na terasi restorana Kotarina građanima je podijeljeno 300-tinjak narcisa kao simbola borbe protiv raka.

Predstavnici Vira sudjelovali na sajmu Place2Go u Zagrebu Novim sloganom ‘Više od otoka’ Virani se predstavili na turističkom sajmu

Dan narcisa provodi se širom Hrvatske kako bi se žene, navode s Vira, educiralo o važnosti redovitih kliničkih, ultrazvučnih i mamografskih pregleda s ciljem što ranijeg otkrivanja raka dojke. Tako je u proteklih šest godina, uključujući ovogodišnju manifestaciju, na Viru prikupljeno više od 26 tisuća kuna donacija građana uz 80 tisuća kuna, koliko je donirala Općina Vir.

– Dan narcisa na Viru organiziran je šestu godinu uzastopno, a svojim donacijama pomogli su ga građani otoka, djelatnici Općine Vir, svih općinskih poduzeća i ustanova uz organizaciju destinacijske menadžment-kompanije Vir turizam. U prigodnom programu sve je posjetitelje ove humanitarne akcije pjesmom i svirkom uveselio neumorni duo Aenona – istaknuli su s Vira.   

Direktorica Vir turizma Kristina Perić Turistička promocija Berlin pred kraj europske turneje, još predstavljanje u Poljskoj