Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Turistička promocija

Berlin pred kraj europske turneje, još predstavljanje u Poljskoj

Direktorica Vir turizma Kristina Perić
Foto: Općina Vir
U rekordnoj 2018. gosti iz Njemačke ostvarili su na Viru 230.609 noćenja ili 29,8 posto više nego u 2017. godini

– Na vodećem svjetskom sajmu za putovanja i turističku djelatnost, kako se uobičajeno tepa berlinskom međunarodnom sajmu turizma ITB, virski turistički djelatnici ponovno su predstavili turističku ponudu otoka Vira. Ravnateljica destinacijske kompanije Vir turizam Kristina Perić, voditelj agencije Vir turizam Mate Čulina i djelatnik Srđan Liverić bili su početkom ožujka u Berlinu, nakon što su prethodno sudjelovali na brojnim međunarodnim sajmovima turizma od Brna, Bratislave, Ljubljane, Milana i Budimpešte do Praga, Münchena i drugih europskih metropola. Iako će Virani krajem ožujka i početkom travnja još odraditi Globaline Tourist Travel Fair u Katowicama i Krakowu, berlinski je sajam bio šećer na kraju ovog dijela europske turneje – kaže Kažimir Škrbić iz virskog odjela za odnose s javnošću.

Vir U tijeku veliki projekti komunalne infrastrukture Načelnik Kapović: U 2025. cijeli će Vir biti potpuno uređen otok

– Berlinski ITB je vodeći svjetski sajam turističke industrije na kojemu se predstavlja gotovo 200 zemalja s pet kontinenata, a procjenjuje se kako se tijekom sajma ugovore poslovi vrijedni čak sedam milijardi eura. Vir turizam u kontekstu berlinskog sajma ima svoje tradicionalne partnere, poput gigantskog Tui Groupa ili Coop Trr-a s njihovim turističkim agencijama, ali ITB je uvijek sjajna prilika za pronalaženje novih poslova i poslovnih partnera.

Njemačka je naše važno emitivno tržište, odnosno spada među tri najznačajnija za otok Vir – kazala je direktorica Perić predstavljajući sajam i segmente poslovnog djelovanja destinacijske kompanije u konkretizaciji suradnje s više njemačkih turoperatora koji se bave iznajmljivanjem privatnog smještaja, kao i onaj osnovni – promociju otoka Vira.

VOLE DOLAZITI NA OTOK Mađari nisu imuni na ljepote otoka Vira Vir je hit-destinacija u Mađarskoj Mađarski turisti lani ostvarili rekordne brojke i bili najjače virsko emitivno tržište

– U rekordnoj 2018. gosti iz Njemačke ostvarili su na Viru 230.609 noćenja ili 29,8 posto više nego u 2017. godini (177.712), odnosno najviše nakon slovenskih turista. Nijemci su imali i 18.068 turističkih dolazaka što predstavlja povećanje od 22,8 posto (lani 14.717) – zaključili su s Vira.