Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
VELIKI ODAZIV

Virani pomažu stanovnicima Petrinje, Siska i Gline

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Načelnik Kapović ponudio je 10 apartmana unesrećenim obiteljima s malom djecom

Samo u prvih sedam-osam sati prikupljanja pomoći za unesrećene u razornom potresu koji je pogodio Petrinju, Sisak i Glinu, akciji Crvenog križa na Viru odazvalo se stotinjak virskih obitelji tako da je prvi kamion s potrepštinama već sutradan otišao prema Petrinji.

GRADSKI MUZEJ VINKOVCI Vulić: Cilj je uređenje Arheološkog parka Sopot

Prikupljanje od 8 do 18 sati

Akcija traje do 6. siječnja 2021. godine, pa će donacije otočana u međuvremenu s Vira otići i prema Glini i Sisku, izvijestili su nas iz virske lokalne uprave.

– Sve smo ovo preživjeli u Zagrebu u ožujku kada nije bilo pomoći, no sada srećom možemo pomoći svima koji su u potrebi. Bilo je strašno u Zagrebu, a ovaj je potres bio još strašniji i razorniji. Molimo Boga da sve prestane – kaže gospođa Ankica Knežević, koja se iz Zagreba pridružila svojemu suprugu Juri Kneževiću koji stalno boravi na otoku.

Bili su među prvima koji su se odazvali na poziv Crvenog križa koji je pokrenuo veliku akciju skupljanja osnovnih potrepština za unesrećene potresom. Koordinator ove akcije na Viru je predsjednik Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir Goran Vicković – istaknuli su s Vira.

POZIV GRAĐANIMA Donacije preko Caritasa i Crvenoga križa

– Odaziv je dosad izvrstan, jer se Virani uvijek iskažu u ovakvim situacijama – kaže predsjednik Vicković.

Prikupljanje i sortiranje potrepština od deka, prekrivača, odjeće i obuće, hrane, konzervi, vode, mlijeka, higijenskih potrepština i hrane za djecu, do pelena i vlažnih maramica, provodi se svakodnevno od 8 do 18 sati u dvorani župne crkve svetoga Jurja na Viru uz pomoć virskog župnika don Jure Zubovića te volontera virskog UDDK-a Vojne Kapović, Marije Horvat, Mimoze Jevremović, Krešimira Hotka, Snježane Hotko, Ljiljane Kapović, Rozike Bizjak i Vesne Felja.

Istodobno su jednoj petrinjskoj obitelji koja ima obiteljsku kuću na Viru odneseni paketi hrane, odjeća i obuća, dok je besplatan smještaj za dvije obitelji iz Petrinje s osam članova osiguran u apartmanima Peša i Krpan.

Poziv stanovnicima

Virski načelnik Kapović također je ponudio konkretnu pomoć obiteljima iz Petrinje i Siska kojima je u razornom potresu srušen dom, pa će obiteljima s malom djecom na raspolaganju privremeno i besplatno biti 10 apartmana u apartmanskoj zgradi Sunset na Boboviku.

GRADONAČELNICI ČETIRIJU GRADOVA Novac od novogodišnje svečanosti dali Petrinji

Potrebno je preko Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije stupiti u kontakt s voditeljem Sunset apartmana Danielom Palčićem (098/460-957), a predsjednik Vicković i načelnik Kapović pozivaju sve stanovnike otoka Vira da pomognu koliko mogu, istaknuli su iz virske lokalne uprave.