Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
U organizaciji Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir

Virske obitelji prikupljaju hranu za korisnike Pučke kuhinje u Zadru

Foto: Vir
Prikupljalo se zaista sve; od brašna, mlijeka, ulja, sokova, krumpira do sanitarnih i kućnih potrepština

Stotinjak paketa s kućnim potrepštinama i hranom, ukupno oko dvije tone mješovite robe, donirale su 84 virske obitelji u svega pet dana kampanje koju za korisnike Pučke kuhinje “Sv. Vinko Paulski” u Zadru organizira i provodi Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir.

Advent u Viru Otvorena je virska adventska manifestacija Paljenje prve svijeće i otvaranje zabavnog parka

Ova humanitarna akcija provodila se u dvorani župnog ureda crkve svetoga Jurja, gdje su svakodnevno volonteri virskog UDDK primali i sortirali sve donacije otočana. Predsjednik virske udruge darivatelja krvi Goran Vicković, volonteri Vojna Kapović, Marija Horvat, Alida Cvitkušić, Alen Glavan i Ljiljana Kapović, kao i virski župnik don Jure Zubović, dali su svoj puni doprinos za realizaciju i uspjeh ove humanitarne kampanje, izvijestili su nas s Vira.

Velik odaziv

– Javile smo se za volontiranje u ovoj akciji iz humanitarnih razloga, kako bismo pomogli ljudima kojima pomoć treba. Kada nas je predsjednik Vicković pozvao, nismo ni trenutka dvojile oko angažmana. Odmah smo se primile posla – kazala su gospođe Vojna i Marija za Virski list.

Prikupljalo se, kako se navodi, zaista sve; od brašna, mlijeka, ulja, sokova, krumpira, tegli i konzervi s povrćem do sanitarnih i najraznovrsnijih kućnih potrepština.

– Virani su nam donijeli sve što je potrebno u domaćinstvu, a odazvali su se u velikom broju. Ova je akcija nadmašila sve dosadašnje koje smo organizirali – istaknuo je predsjednik virskog UDDK Vicković za Virski list.

Vir Održan tradicionalni adventski lignjolov Ribolovni prvak s ocem odnio pobjedu na 5. virskom lignjolovu

Nakon završetka humanitarne akcije sve će se donacije predati osoblju Pučke kuhinje u Zadru, a ova se kampanja provela u suradnji s privlačkim i vrškim kolektivom darivatelja krvi, koji su također za korisnike Caritasa Zadarske nadbiskupije, odnosno njihove Pučke kuhinje, prikupljali hranu i kućne potrepštine.

Akcija darivanja krvi

Do kraja godine virska udruga darivatelja krvi provest će i posljednju ovogodišnju akciju darivanja krvi 16. prosinca (od 15.30 do 19.30) u općinskoj vijećnici sa završnim druženjem u restoranu Kotarina, zaključili su s Vira.