Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Odlučeno da se južna skupina Druge HBL odigrava do posljednjeg kola

Virski boćari nastavljaju sezonu, no nezadovoljni su odlukama HBS-a

1/2
Foto: Općina Vir
Do kraja sezone Virane ipak nećemo gledati na boćalištu uz Muja?

Četverosatni videosastanak Izvršnog odbora (IO) Hrvatskog boćarskog saveza (HBS) riješio je dileme oko datuma nastavka natjecanja, ali je nakon tog maratonskog sastanka ostalo puno otvorenih pitanja. Tako je IO HBS-a na sastanku s predstavnicima županijskih saveza i klubova donio odluku da se 13. lipnja nastavljaju boćarska natjecanja, no pravila nisu ista za sve.

povratak u škole U klupama po jedan učenik, a razmak između njih je 1,5 metar

Prvoligaši zaključuju sezonu

Prva HBL već je zaključena u poretku od petog do desetog mjesta iako su formalno ostala još neodigrana tri kola, a pitanje prvaka riješit će se u doigravanju za četiri prvoplasirane momčadi. Isto vrijedi i za Prvu hrvatsku žensku boćarsku ligu te juniorsko natjecanje, dok će se u južnoj skupini Druge HBL morati odigrati sva tri preostala kola (ukupno 18).

U istom rangu natjecanja, Drugoj HBL sjevernoj skupini, odigrat će se još samo dva kola (ukupno 9) kako bi se kompletirao prvi dio sezone, nakon čega će četiri najbolje u doigravanju odlučiti tko će biti novi prvak. Isto vrijedi i za trećeligaške skupine, izvijestili su iz virske uprave i nastavili:

svakodnevne provjere Boravak na otoku moraju prijaviti svi koji nemaju prebivalište

– Dakle, prvoligaši već sada zaključuju sezonu s 15 odigranih kola, dok će drugoligaši sa sjevera i trećeligaši sezonu zaključiti s 9 odigranih kola i doigravanjem za četiri najbolje. Drugoligaški južnjaci, među kojima su virski boćarski Bluzeri, moraju odigrati sva tri preostala kola kako bi dobili konačni poredak pa će u suštini biti jedina razina ovosezonskog boćarskog natjecanja koja će odigrati kompletnu sezonu sa svim utakmicama. Istovremeno se još uvijek ne zna koliko će ligaša ispadati iz natjecanja, odnosno koliko će ih ulaziti u viši rang, a nije poznato ni kako će sljedeće sezone izgledati prvoligaška i drugoligaška natjecanja, odnosno koliko će biti prvih i drugih liga – jedna ili dvije? Zato se opravdano postavlja pitanje koliko je regularno ovogodišnje natjecanje te jesu li se čelnici HBS-a snašli na pravi način u postojećim uvjetima i pandemijskim okolnostima?

– Ovo je potpuno neregularna sezona. Ne može se 15 kola igrati po jednom sustavu, a potom tri kola po drugom sustavu. Ako se Prva HBL završila s 15 odigranih kola, zašto mi moramo odigrati cijelu sezonu do kraja? Sportaš sam i ovo mi djeluje kao katastrofa – upozorava za Virski list predsjednik BK Vir Darko Bašić na nedosljednosti u odlukama Boćarskog saveza.

Djelatnici čistog otoka Ne treba nam teretana, dovoljno je čistiti plaže

Neregularna sezona

– Kako je Izvršni odbor istovremeno pokrenuo proceduru za izradu prijedloga promjene sustava HBL-a za sezonu 2020./2021., to praktički znači kako će sezona koja je počela po jednom sustavu natjecanja (ne)planirano završiti po drugom, potom će se sljedeća sezona igrati po trećemu, ali se trenutačno ne zna kakav će to sustav biti – ističu s Vira.

– Nastavljamo sezonu, a ne znamo borimo li se za ulazak u Prvu ligu, opstanak ili samo glumimo natjecanje. Ne mogu biti zadovoljan takvim odlukama – dodatni je Bašićev argument za Virski list. Jedina dobra vijest za Virane bila bi odluka da se virski boćari nakon dvije godine provedene u zadarskom zatvorenom boćalištu Crvene kuće napokon vraćaju na svoje zogove otvorenog virskog boćališta uz Muja, što bi, s obzirom na (post)pandemijske okolnosti, bilo najelegantnije rješenje, ali se prema sadašnjim propozicijama mora igrati u dvorani. A te su propozicije, među ostalim, već ozbiljno narušene – zaključili su s Vira. 

djelo ive vučetića blažovog U Ulici Put Nacelja pronađena najstarija boća