Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Virska delegacija u gradu Oslavanyju u Češkoj

Virski načelnik dobio najviše odlikovanje češkoga grada

Foto: Općina Vir
Kapović i Radović dobili su tako najviše odlikovanje češkog grada za njihov dugogodišnji i predani rad na uspostavi interlokalne suradnje, prije svega na poljima turizma, sporta i kulture

Virska općinska delegacija boravila je u gradu partneru Oslavanyju u Češkoj Republici i sudjelovala na tradicionalnim Povijesnim svečanostima Oslavanyja.

Obrazovanje Prvi školski dan za 21 virskog prvašića

Posmrtno za Matu Radovića

Predstavnici Općine Vir predvođeni načelnikom Općine Vir Kristijanom Kapovićem, njegovim zamjenikom Antonijem Vučetićem, predsjednikom Općinskog vijeća Rajkom Radovićem i Srđanom Liverićem iz virske Turističke zajednice, tradicionalno su u rujnu boravili u gradu Oslavanyju na poziv predstavnika toga grada u Češkoj Republici. Izvijestili su ovo iz Oćine Vir i dodali da već 10 godina Vir i Oslavany imaju partnerske odnose, a tom su prigodom predstavnici grada iz južnomoravske regije Grbom Oslavanyja odlikovali načelnika Kapovića i posmrtno virskog vijećnika Matu Radovića. Kapović i Radović dobili su tako najviše odlikovanje češkog grada za njihov dugogodišnji i predani rad na uspostavi interlokalne suradnje, prije svega na poljima turizma, sporta i kulture.

Najviše noćili gosti iz Slovenije Samo u kolovozu gotovo 900.000 noćenja i 55.000 dolazaka

– Grb Oslavanyja u ime pokojnog Mate Radovića primio je predsjednik virskog Općinskog vijeća Rajko Radović, koji je potom izrazio vlastitu i zahvalu u ime njegove supruge Ivane Radović. Toj su svečanosti prisustvovali i opunomoćeni ministar u praškom Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Češkoj Marin Žužul te počasni konzul Konzulata Republike Hrvatske u Brnu Ivo Nespor.

Povijesne svečanosti

Osim službenog primanja kod gradonačelnika Oslavanyja Víta Aldorfa i gradskog tajnika Miloša Černýja, dugogodišnjeg prijatelja otoka Vira, virska delegacija sudjelovala je u protokolu tradicionalne manifestacije Oslavanske historičke slavnosti kojom stanovnici Oslavanyja evociraju srednjovjekovnu epohu grada. Uz predstavnike Općine Vir na povijesnim svečanostima grada Oslavanyja sudjelovali su i predstavnici prijateljskog grada Schkeuditza iz Njemačke te Novakyja iz Slovačke – izvijestili su s Vira.

Održana tradicijska manifestacija a cappella pjevanja Najmasovnija i najkvalitetnija Virska terca