Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Tri ministra u posjetu Lipiku

Vlasništvo nad domom u Strižičevcu i igralištem u Poljani

Foto: Lipički compas
Mario Banožić gradonačelniku Kasani uručio je dvije tabularne isprave za Društveni dom u Strižičevcu i nogometno igralište u Poljani, nad kojima Grad Lipik stječe vlasništvo

Ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Mario Banožić i ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović protekli su se tjedan u zgradi lipičke gradske uprave sastali s gradonačelnikom Vinkom Kasanom i njegovim suradnicima. Tom prigodom Banožić je Kasani uručio dvije tabularne isprave za Društveni dom u Strižičevcu i nogometno igralište u Poljani, nad kojima Grad Lipik stječe vlasništvo.

Projekt vrijedan 73 milijuna kuna za razvoj turizma Terme Lipik – projekt koji na mala vrata vraća Lipik na kartu turističkih destinacija

– I ovo je pokazatelj da Vlada i Ministarstvo državne imovine sustavno, otvoreno i partnerski surađuju sa svim razinama tijela javne vlasti jer stvaranje boljih uvjeta života za građane su naša zajednička odgovornost. Zadovoljan sam što su to prepoznali i čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te što projektima i zahtjevima pomažu u aktivaciji državne imovine na svom području – izjavio je ministar Banožić.

Gradonačelnik Kasana potvrdio je da je i ovo dokaz intenzivne suradnje Vlade RH s jedinicama lokalne samouprave, u ovom slučaja Grada Lipika.

Nova veza dvaju gradova Turistički vlakić za bolju povezanost Lipika i Pakraca

– Ima još nekoliko stvari koje trebamo riješiti. Na sastanku je izražena spremnost da se riješi situacija i oko preostalih nekretnina koje bi trebale prijeći u vlasništvo Grada, što je nama jako bitno jer, ako imovinskopravna pitanja nisu riješena, onda to predstavlja problem kod apliciranja za bilo koji projekt. Tu mislim na Društveni dom u Gaju te sportske centre u Dobrovcu i Marinu Selu – naglasio je Kasana.