Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Jankolovica

Vraća se život na sjevernu periferiju Biograda na Moru

Biograd na Moru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
U prvoj fazi radova izgrađeni su glavni cjevovod i mjesna mreža u vrijednosti od oko 1,5 milijuna kuna. Čim završi tehnički pregled uslijedit će priključivanje domaćinstava i javnih objekata na vodovodnu mrežu

Vodovodna mreža došla je i u Jankolovicu, naselje na sjevernoj periferiji Biograda na Moru koje je svoju svjetsku promociju doživjelo zahvaljujući 59. svjetskom natjecanju orača Biograd na Moru 2012. godine, spektakularnom natjecanju koje se održalo na poljoprivrednom dobru Vrana d.o.o. 

- Riječ je o vodovodnoj mreži Kosa – Jankolovica u vrijednosti od oko 2,5 milijuna kuna - rekao je direktor Komunalnog poduzeća Marin Colić.

Gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez Regionalni dani EU fondova Grad Biograd na Moru primjer je razvoja gospodarstva uz pomoć EU fondova

U prvoj fazi radova izgrađeni su glavni cjevovod i mjesna mreža u vrijednosti od oko 1,5 milijuna kuna. Čim završi tehnički pregled uslijedit će priključivanje domaćinstava i javnih objekata na vodovodnu mrežu.

U ovom pitoresknom naselju trenutačno obitava tek 20-ak domaćinstava ili 30 do 40 stalnih žitelja koji zbog imovinskopravnih zavrzlama žive 'ni na nebu ni na zemlji'. Stanovi koje su dobili kao radnici Vrane i u kojima žive više od pola stoljeća, još su uvijek ničiji.

- Nekad su tu bili trgovina, škola, pošta, društveni dom, kuglana, restoran, menza, sve za život. Ovdje nas je živjelo i na Vrani radilo na stotine - sjetno će baka Marija, stanovnica Jankolovice.

- Novom izgradnjom POS-ovih stanova nije se odustalo od Jankolovice. Izradom detaljnih planova uređenja zone Jankolovica I i zone Jankolovica II očekuje se kompletna prilagodba ovog područja za život većeg broja ljudi. Ishođena je sva planska dokumentacija za novu gradsku četvrt sa svim potrebnim urbanim sadržajima za 1000 žitelja - istaknuo je gradonačelnik Ivan Knez.

reciklažno dvorište Odobren projekt Gradi se reciklažno dvorište 'Biograd na moru'